Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Opilec si dělal srandu z policistů: Čeká ho mastná pokuta!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Jan Doležal)
Autor: VaB - 
1. ledna 2020
20:02

Dvaačtyřicetiletý muž z Pelhřimova posilněný alkoholem se rozhodl pro opravdu netradiční druh zábavy. Na linku 158 zavolal s tím, že ho někdo napadl nožem. Na místo okamžitě vyjelo několik hlídek policie, kterým se podařilo volajícího najít. Žádné známky zranění ale nejevil, spíše naopak. Za „procvičení“ policie mu teď hrozí nemalá pokuta.

Muž (42) z Pelhřimova se minulý týden v noci na neděli rozhodl pro velmi podivnou vánoční zábavu. Nenapadlo ho nic lepšího než si vymyslet napadení nožem a to oznámit na tísňovou linku policie. „Operační důstojník na místo ihned vyslal nejbližší policejní hlídky, a přivolána byla také záchranná služba,“ uvedla pro Právo policejní mluvčí Stanislava Miláčková. 

Policistům se muže volajícího o pomoc podařilo najít v jednom z pelhřimovských podniků. Byl ale naprosto zdráv. Až na to, že policistům nadýchal bezmála tři promile alkoholu v dechu. K jeho smůle personál i hosté potvrdili, že k napadení nedošlo.

Muži tak nezbývalo nic jiného než se přiznat. Doznáním to ale nekončilo, na oplátku ho policisté odvezli na jihlavskou záchytku pro opilce, kde si pár hodin poležel. Netušil ale, že si za svůj nečekaný pobyt na záchytce bude muset zaplatit a to celkem čtyři tisíce korun. 

Co jsou ale čtyři tisíce oproti mnohonásobně vyšší částce, která nyní vtipálka čeká v rámci přestupkového řízení. Muž totiž zneužil linku tísňového volání, tím porušil zákon o elektronických komunikacích v rovině přestupkového jednání. Za to lze uložit pokutu až dvou set tisíc korun.

Vyvolávání smyšlených tísňových volání může stát ale někoho jiného život. „V době, kdy složky vyjíždějí na smyšlené volání, může jejich okamžitou pomoc potřebovat někdo jiný na jiném místě. Nehazardujte nesmyslným voláním s životy a zdravím ostatních lidí, kteří pomoc opravdu potřebují,“ zdůraznila Miláčková. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání