Muž nejdřív volal strážníkům, že v azylovém domě dochází k rušení nočního klidu a popíjí se alkohol. „Když strážníci přijeli, zjistili, že se telefonát nezakládal na pravdě,“ uvedla mluvčí strážníků Lenka Rigó.

Stejný muž volal strážníkům o několik hodin později s tím, že byl napaden v pizzerii v nedaleké obci. „Ani to nebylo pravda. Muž, který nadýchal dvě promile, poté přiznal, že si chtěl zajistit odvoz do Břeclavi,“ doplnila Rigó.

Poté následovaly další telefonáty na bezplatnou linku. „Muž vždy tvrdil, že číslo strážníků vytočil omylem, v posledním hovoru se už přímo dožadoval odvozu. Předali jsme proto případ do správního řízení,“ dodala mluvčí strážníků.

Zneužití tísňové linky se může opilci pořádně prodražit. „Telekomunikační úřad může za zneužití tísňové linky uložit pokutu až do výše dvě stě tisíc korun,“ upozornila mluvčí policie Kamila Haraštová.

VIDEO: Nedávno se s opilým mužem museli vypořádat brněnští strážníci. Ten jednoho ze strážníků nepravdivě nařkl, že je pod vlivem alkoholu. Nyní za to bude pykat.