Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Studentka chtěla větší poprsí: Operace skončila katastrofálně!

Autor: shp - 
26. prosince 2019
23:00

Trápilo ji malé poprsí, proto si sama našetřila v přepočtu 138 tisíc korun, získala souhlas rodičů a rozhodla se pro chirurgický zákrok. Emmalyn Nguyenová (18) z amerického Colorada však dostala při zákroku infarkt. Nyní má trvale poškozený mozek a je v kómatu.

Byla jsem s tím smířená. Nemysleli jsme si, že se naší dceři něco stane. Také jsem kdysi byla náctiletá dívka,“ řekla maminka dívky Lyn Famová televizi KCNC-TV s tím, že studentka si na celý zákrok našetřila sama. „Vypadalo to bezpečně,“ dodala matka.

Operace na klinice Colorado Aesthetics and Plastic Surgery se zhostili chirurg Geoffrey Kim a anesteziolog Rex Meeker. Jenže pak si zdravotníci všimli, že Emmalyn zmodraly rty a obličej. Podle žaloby, kterou rodina podala, se dívku nikdo nesnažil bezprostředně oživit.

Personál prý lhal o operaci

Během pěti hodin prodělala Emmalyn dva infarkty a skončila bez neurologické odezvy. „Měla jsem divný pocit,“ pokračovala Famová, když se dvouhodinová procedura protáhla na pětihodinovou. Tvrdí také, že jí personál lhal o průběhu operace.

Dr. Kim jí prý sdělil: „Všechno šlo dobře. Jenom jsme nemohli pokračovat s procedurou, protože její tep poklesl, ale je v pořádku. Všechno bude v pořádku, vše je dobré. Je mladá, zdravá, bude v pořádku, jenom jí potrvá déle, než se probere.“

Namísto poprsí má poškozený mozek

Jenže Emmalyn se už neprobrala. Je v kómatu a má trvale poškozený mozek. Rodina žaluje lékařské zařízení za újmu na zdraví a další zločiny. Ani vyhraný soud však dívce zdraví nikdy nevrátí.

sleepless ( 27. prosince 2019 05:35 )

na vine je anestéziológ... Pravdepodobne dostala slabú narkózu. Počas zákroku vnímala všetku bolesť, ale telo bolo paralyzované, takže sa nemohla ani pohnúť, len ukrutne trpela ako operovaná zaživa a srdce to nevydržalo... Pamätám si presne toto sa stalo aj u nás pred rokmi, rovnaký scénar, prsné implantáty, mladá zdravá baba....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání