Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Případ 64 let staré vraždy dítěte: Proč šla Miládka (†8) ze školy sama?

Autor: I. D. Hladík, yks - 
28. září 2019
05:01

Je to už 64 let, co se mamince ze školy nevrátila domů osmiletá Miládka. Její nahé tělíčko později našli u nedalekého rybníka. Mlýn u obce Čenkov jako by dodnes nesl prokletí po pradávné tragédii. Ta nyní možná dosáhne překvapivého rozuzlení. Na policii se přihlásila seniorka (90). Prý ví, kdo je za smrt dítěte odpovědný.

„Vím, že jsi vrah! Tu holku jsi srazil a zahrabal! Sám ses mi k tomu přiznal a teď to všem řeknu!“ Tak mohla znít slova seniorky (90) při hádce s manželem v pražském domově důchodců. Žena svoji hrozbu splnila a vše nahlásila na policii. Otevřela tak případ záhadné smrti malé Miládky (†8), starý 64 let.

Teprve 8letá dívenka se jednoho říjnového úterý v roce 1955 vydala z domova do tři kilometry vzdáleného Čenkova na Příbramsku, kam chodila do školy. Na místo dorazila v pořádku. Domů se však už nevrátila. Namísto toho bylo v jedné místní stodole nalezeno její oblečení a aktovka. Tělo dítěte se našlo u mlýnského náhonu nedaleko rybníka a domu, ve kterém bydlela. Děsivé je, že k tragédii nejspíš vůbec nemuselo dojít.

Kousek od domova

„Babička i maminka pro Miládku do školy vždycky chodily, ale ten den se obě zdržely u kadeřníka. Ona tak musela vyrazit domů pouze v doprovodu spolužáků. Ti se postupně rozprchli. Na nedalekém kopci u takzvané Hlásky se rozloučila s posledním a na dálku na sebe ještě pokřikovali, jak to měli ve zvyku,“ řekla Blesku svědkyně, která zná případ z první ruky. V době zločinu žila nedaleko a později se jako pracovnice soudu detailně seznámila s celým vyšetřovacím spisem.

Dívka podle ní došla po silnici až k zatáčce. „Jezdily tam často a rychle náklaďáky s uranem a nějaký dobytek za volantem jednoho z nich ji srazil. Domů jí zbývalo jen pár kroků,“ doplnila. Policie případ vyšetřovala a nakonec ho uzavřela jako dopravní nehodu. Pachatelem byl podle nich patrně řidič, který vozil rudu z příbramských uranových dolů. Ten ale nebyl nikdy dopaden. Až do tété chvíle.

Spravedlnost zůstane slepá

Po dlouhých 64 letech se nyní zdá, že na poslední okamžiky nešťastného dítěte vrhne světlo svědectví seniorky (90), která se ve svém pokročilém věku rozhodla promluvit. Všeho se údajně dopustil její manžel. Případ je teď v rukou policie. „Kriminalisté v tuto chvíli informaci prověřují a zjišťují, co se tehdy přesně stalo a jak,“ řekla Blesku policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Bez ohledu na to, jak jejich vyšetřování dopadne, je jedna věc už předem jasná. Případný vrah unikne trestu, neboť případ je již promlčený. 

Máte jakoukoli informaci o 64 let starém případu? Víte, co nyní vedlo seniorku k tomu, že muže po tak dlouhé době nahlásila policii? 
Pište SMS, nebo volejte na 724 249 000, 
případně se ozvěte na adresu tip@blesk.cz!


deratizater ( 16. prosince 2019 20:10 )

některé krátké promlčecí doby jsou justiční prasárnou . U vražd by neměla být žádná promlčecí doba.Vrah se zdekuje na 20 let a pak se může příbuzným a policajtům smát do ksichtu

msml20 ( 28. září 2019 11:03 )

. Já si taky myslela, že to byl nějaký pedofil a pokud ji zabil, tak nechtěně. A kdoví jestli mu tam holčina sama nevlítla pod auto, nemusel jet vůbec rychle.

brano34 ( 28. září 2019 07:40 )

Ta svědkyně by musela vysvětlit, jak se zabitá holka dostala až tam, kde ji našli a v jakém stavu ji našli. To nevypadá na nehodu a už vůbec ne na náhodu. Možná se chystá i rekonstrukce případu se všemi žijícími, kteří ji v ten den viděli

Eva4321 ( 28. září 2019 07:08 )

Přesně tak. Jestli bude po 65 letech řešit soud nebo policie promlčený případ, je to jen plýtvání penězi daňových poplatníků. Řidiče trest mine, přímí potomci ani rodiče dívky neexistují, potomkům případného sourozence by to bylo jedno - pokud by nevysoudili odškodné😉. Takže vytahovat tento případ nemá smysl - teď už je to jen zajímavost pro bulvár.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání