„Takový krásný dům. Nic se v něm neděje, jen nahoře je otevřené okýnko kvůli větrání. Pan Podskalský a paní Jirásková se musejí v hrobě obracet! V domě nikdo nebydlí,“ kroutí hlavou obyvatelé vsi. Část plotu je vyvrácená, což nebrání vniknutí zvěře či osob, rezavý drát na plotě za chvíli spadne, omítka se odlupuje a do domu rozbitým okapem zatéká.

Nejen obyvatelé kroutí hlavou při pohledu na kdysi krásnou vilu, na kterou byla Jiřina Jirásková pyšná. „Uvnitř to musí být pořádně vlhké, když to tak půjde dál, tak to spadne,“ obávají se místní. Tohle kdyby věděla slavná herečka, tak by jí bylo ouvej.

VIDEO: Po smrti Jiráskové nezůstalo v bytě vůbec nic.

Video
Video se připravuje ...

Vybílili byt po Jiráskové! Všechno je pryč! David Turek, Jan Jedlička, foto: Blesk

Za vše ale může dosud nevyřešený spor o dědictví. Univerzální dědička Jana Svítivá, která už má ve vile trvalou adresu, chtěla realitní kanceláři prodat svou polovinu vily, kterou si cení na více než dva miliony korun. Doposud ale neuspěla a vila se neprodala. Druhou část vlastní syn slavného režiséra Zdeněk Podskalský ml., který si ale nehodlá kupovat svůj majetek za miliony.

Od 1. ledna 2018 totiž opět platí podle občanského zákoníku předkupní právo. Toto opatření spoluvlastníkovi objektu ukládá, že při prodeji své části ho musí nejdříve nabídnout druhému majiteli. A to za stejných podmínek, jako je nabízí kupujícím.

Jak to nakonec dopadne? Dojde to až tak daleko, že se vila zřítí a teprve až pak si uvědomí, že mohlo být všechno jinak, nebo se vzájemně domluví? 

Fotogalerie
25 fotografií