Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Osudové lásky Brodského (†81): Jiráskové utekl od oltáře, manželka ho vykopla, Brejchová nemohla vystát!

/
  • Brejchová a Brodský ve filmu Hodíme se k sobě, miláčku?
    20. dubna 2017 ● 09:46

    Tvářil se, jako když neumí do pěti počítat, přesto lámal srdce na potkání. S kolegyní Jiřinou Jiráskovou (†81) měli dokonce před svatbou, »Bróďa« ji ale týden předtím, než si měli říci ano, zrušil! Koho všeho miloval herec, od jehož smrti uplynulo 15 let?

  • 1.

    3384016:gallery:true:true

    „Vymluvil se tím, že mu zemřela babička, a on by se styděl, kdyby v tom smutku měl prožít tak velké štěstí,“ vzpomínala Jirásková na jejich krátkou lásku, která skončila ještě před svatbou. „Jsem ovšem přesvědčena, že si to vymyslel a ona babička ještě dlouho poté někde tajně žila,“ komentovala to sarkasticky herečka.

  • 2.

    Božena Brodská
    Autor: Alan Homolka

    Brodský se místo ní oženil s tanečnicí a baletkou Boženou „Bíbou“ Křepelkovou, s níž má syna Marka. Ani s tou však nevydržel, respektive ona s ním. Když mu přišla na nevěru, postavila mu kufry za dveře. „Ještě jsem mu ale uvařila večeři, a zatímco ji jedl, sebrala jsem mu klíč od bytu a vypakovala ho,“ vypráví paní Bíba, která v létě oslaví 95. narozeniny.

  • 3.

    Jako Otec vlasti, císař Karel IV.
    Autor: ČTK, Pressdata

    Zřejmě životní láskou, mámou jeho dcery Terezy a bezmála dvacet let manželkou, byla Brodskému legendární Jana Brejchová (77), která se do Bródi zamilovala prý poté, co ho viděla v divadelní Válce s mloky. Natočili spolu řadu filmů, včetně slavné Noci na Karlštejně, než Jana odešla za další láskou – Jaromírem Hanzlíkem (69). Brodský se zprvu choval jako gentleman, snažil se být nad věcí a věřil, že manželčino pobláznění do Hanzlíka je pouze přechodné.

    Když ale zjistil, že Jana je naopak do Jaromíra čím dál tím větší blázen, rozhodl se, že si s ní musí promluvit a celou věc nějak vyřešit. „Rozešli jsme se po vzájemné dohodě. Oba jsme pochopili, že ona mě nemůže vystát,“ tvrdí Brodský v knize. Brejchová je v současnosti už delší dobu v léčebně dlouhodobě nemocných, s okolím nekomunikuje a neobejde se bez lékařské pomoci. „Maminčin zdravotní stav komentovat nechci,“ říká Tereza Brodská.

    Fotogalerie
    23 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

prochaskanamoste: Pan Brodský byl skvělý herec,protože i v životě byl asi packal. S Brejchovou si opravdu pomohl ke štěstí. To ho mohlo napadnou,že vztah s takovou k ničemu nepovede a sprostá, vulgární a amorální paní Jirásková,dobře, že utekla od oltáře, to neměl věru čeho litovat.

(08. 05. 2017 08:24)

havran2: To jsou všechno staré zprávy,asi už nemáte o čem psát ! ! !

(20. 04. 2017 14:57)

ivoadler: Přiznejme si, byl to pošuk. Neunesl odchod ze slávy. Káju to čeká taky.

(20. 04. 2017 12:57)

bursik: Blesk vytahuje rad ty stare kabaty z fundusu.Vetsinou jsou to nezajimave blafy z obdobi normalizace tisickrat prezvykane odrhovacky.Meli stesti becko herci ze prisli k tolika vyhodam -napr Jana Brejchova mela od sve kamaradky j.Svorcove pridelen obrovsky byt na Male strane za 50 kc najmu 4 pokoje !!Dale si vesele jezdili na zapad,pekne Honorare a tim ze byli vyvoleni i jejich fagani se dostali na skolu na kterou si ukazali !! Nikomu se nechtelo pracovat,nebyli vystudovani ani remeslnici,2 mesice prazdnin v lete a kdyz vidite to umeni,chce se Plakat co to vyrabeli v TV i kinech za hnus a ted v Tom pokracuji zvesela dale

(20. 04. 2017 10:41)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy