Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dívce (†8) přehlédli lékaři rakovinu. Sama si naplánovala pohřeb

Autor: shp - 
16. prosince 2019
19:45

Když jí byly teprve tři roky, začala mít Darcy Rae McGuireová (†8) ze skotského Fife bolesti. Lékaři však mamince řekli, že jde o obyčejné problémy růstu, které časem zmizí. Nebylo tomu tak. Doktoři jí přehlédli rakovinu páteře a na záchranu pak bylo už pozdě. Darcy si před svou smrtí stihla sama naplánovat pohřeb.

Darcy během necelých pěti let navštívila mnoho specialistů a odborníků. Všichni z nich chordom – vzácnou formu rakovinu kostí přehlédli. Správná diagnóza přišla až letos v lednu a to bylo již na záchranu dívky pozdě, informoval britský list The Mirror.

Dívenka zemřela v neděli v dětském hospicu. Před svou smrtí si ale stihla naplánovat pohřeb, inspirovala mnohé a pomohla svým příběhem vybrat peníze na charitu zabývající se právě nepříliš známým, ale velmi zákeřným chordomem.

Dívenka zemřela v hospicu

S neskutečně zlomeným srdcem oznamuji, že Darcy Rae McGuireové dnes ráno narostla andělská křídla. Nedokážu ani lidem říct, jak moc jsem s dětmi zdrcená. Ale odešla mírumilovně v Rachel House (jméno hospicu - pozn. red.) a za to jsem navždy vděčná,“ uvedla maminka na Facebooku.

Jsem tak vděčná za těch úžasných 8 let s ní, naučila mě toho tolik za poslední rok a síla, kterou si během toho všeho udržela, je to, co mě drží nad vodou. Leť s těmi andělskými křídly, má drahá a milovaná Darcy,“ dodala máma na sociální síti.

Kdyby lékaři nemoc nepřehlédli, mohla ještě žít

Carol Donaldová (38) je přesvědčena, že kdyby byli lékaři pozornější a nemoc objevili zavčasu, mohla její dcera ještě žít. Nyní jí zbyly jen oči pro pláč. I když dívenka podstoupila naléhavou chemoterapii, již nezabrala. Osud Darcy byl již zpečetěn.

Zobrazit celou diskusi