Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec zapomněl holčičku (†1) v autě: Po několika hodinách agonie zemřela

Autor: shp - 
16. října 2019
19:51

Pro početnou americkou rodinu to byl náročný den. Její členové na něj nikdy nezapomenou, protože skončil naprosto tragicky. Vyčerpaný otec z Tampy na Floridě zapomněl ve voze svou teprve roční holčičku. Zaparkoval na slunci a dívenka zůstala v rozpáleném autě, což se jí stalo osudným.

Holčička trpěla v rozpáleném voze několik hodin. Její bezvládné tělíčko našla zděšená maminka v pondělí asi o půl sedmé večer. Její dcerka už nedýchala. Matka přivolala policii a záchranku. Zdravotníci dítě převezli do nemocnice, ale tam ho prohlásili za mrtvé.

Rušné ráno skončilo smrtí

Vypadá to, že pro rodinu šlo o velmi rušné ráno. Mají několik dalších dětí a ve snaze dostat všechny tam, kam potřebovali, bylo batole zapomenuto na zadním sedadle vozu,“ řekl TV Fox 8 policista Steve Hegarty. Strážci zákona podle něj vyšetřují smrt dítěte jako nehodu.

Otec použil vůz, kde batole bylo, aby dovezl všechny do školy, do práce atd. Do své práce odjel jiným vozem, což mělo za následek to, že dítě zapomněl na zadním sedadle,“ dodal Hegarty. Teploty se venku osudného dne vyšplhaly na 31 stupňů Celsia, ale kvůli vlhkosti bylo pocitově až 38 stupňů.

Nová bezpečnostní opatření

Teplota v zavřeném voze samozřejmě vystoupala ještě výše. Podle americké Národní bezpečnostní rady jde letos už o 48. případ smrti dítěte zavřeného v rozpáleném autě. Daily Mail uvedl, že většina vozů vyrobených od roku 2025 by měla mít vepředu upomínací zařízení, které bude rodiče varovat, aby vzadu dítě nezapomněli.

Lubomír Babáček ( 16. října 2019 20:48 )

Kdo "zapomene" dítě v autě je nesvéprávný idiot, který není hoden lítosti. To se prostě normálně myslícímu člověku nemůže stát. Nechápu!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání