Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Laborantka z Ostravské nemocnice: Z banální kontroly se Dana T. (†64) už nevrátila!

Autor: VaB - 
14. prosince 2019
13:54

Šla do nemocnice se zlomeným malíčkem, potkal jí ale ten nejhorší osud. Masový vrah Ctirad Vitásek (†42) ji v čekárně traumatologie zastřelil. Dana T. (†64), bývala laborantka v nemocnici, kde k masakru došlo. Jak jí popisuje rodina?

Ctirad Vitásek (†42) ve Fakultní nemocnici Ostrava zastřelil šest lidí, další zranil. O pár dní později pak zemřela kriticky zraněná žena. Ostravský masakr si tak vyžádal sedm lidských životů. Mezi nimi byla i Dana T. (†64). 

„Lidé by o ní měli vědět krátký příběh,“ vyprávěla pro Denik.cz Sylva Ch., dcera zastřelené Dany. „Celý svůj pracovní život byla oddaná práci v Krevním centru Fakultní nemocnice Ostrava, kde pracovala jako laborantka,“ uvádí. Její maminka připravovala v nemocnici krev pro operované lidi. Odmala k ní vzhlížela.

Vše ale začalo úplně jinak. Dana T. v nemocnici už čtyři roky nepracovala. V osudný den, kdy do nemocnice vtrhl Ctirad Vitásek, seděla v čekárně traumatologie se zlomeným malíčkem. Šla pouze na kontrolu, z které už se nikdy nevrátí.  Zemřela tak v místě, kde celý život pracovala. 

Rodina a kolegové o ní mluví jako o pracovité ženě, která svou práci milovala. „Naše maminka byla chytrá, spravedlivá, obětavá žena, která nikomu neodmítla pomoci, pokud bylo potřeba,“ uváděla dcera.

Dana milovala svá vnoučata, přírodu a knihy. Její dceru o to víc ranilo, že jí zastřelil psychicky narušený člověk, který si myslel, že mu nikdo nechce pomoci. „Jsme s dětmi jejími vnoučaty a bratrem velmi smutní, takový konec si opravdu nezasloužila,“ řekla Deníku. 

"Zapalte jí, prosím, svíčku a pošlete jí do nebe nějakou krásnou, láskyplnou myšlenku," zakončila dcera zastřelené Dany T. (†64) 

Po útoku Vitásek z nemocnice utekl a tři hodiny se neznámo kde pohyboval. Jeho matka policii po třech hodinách řekla, kde by se mohl nacházet. Zásahová jednotka muže našla, než se k němu ale stihli dostat, tak spáchal sebevraždu.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání