Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tragédie nedaleko Ostravy: Při požáru chatky uhořel muž!

Aktualizováno -
8. prosince 2019
17:45
Autor: ČTK, chm - 
8. prosince 2019
15:37

Děsivá smrt čekala muže (†69), který při požáru chatky na Ostravsku zůstal v jedné z místností ležet v bezvědomí. Záchranáři se ho snažili oživovat 45 minut, ale bohužel neúspěšně. Oheň způsobil škodu za zhruba 100.000 korun. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují. 

K požáru chatky v ulici Na Výspě v Šenově na Ostravsku hasiči vyjížděli v neděli před 09:00. "Hasiči po příjezdu na místo události zjistili, že se jedná o rozvinutý požár chatky o půdorysu přibližně sedm krát šest metrů a přilehlé pergoly. Po vniknutí do objektu uvnitř našli osobu v bezvědomí, kterou ihned vynesli ven a zahájili resuscitaci," řekl mluvčí hasičů Jakub Kozák. „Okolnosti úmrtí muže určí nařízená pitva,“ uvedla policistka Pavla Jiroušková. Hasičům s oživováním pomohli i přivolaní záchranáři, ale navzdory zhruba třičtvrtěhodinové resuscitaci muž zemřel. Podle Jirouškové by příčinu úmrtí měla objasnit pitva.

 Požár hasiči zlikvidovali několika vodními proudy, část konstrukce museli rozebrat, aby se dostali ke skrytým ohniskům. S jejich vyhledáváním jim v průběhu celého zásahu pomáhaly termokamery.

Policisté místo požářiště střeží. V pondělí bude ohledání místa za přítomnosti kriminalistických expertů a policejního psovoda se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření, doplnila Jiroušková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání