Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Nehodu autobusu nepřežilo 12 lidí: Sebastian (15) bojuje o život v umělém spánku

Autor: VaB - 
24. listopadu 2019
11:43

Už uplynulo jedenáct dní od tragické nehody autobusu u Nitry. Srážka autobusu s nákladním autem si vyžádala dvanáct mrtvých a dvě desítky zraněných. Z nemocnice lékaři propustili téměř všechny přeživší, dva v nemocnici zatím zůstávají. Jedním z nich je patnáctiletý Sebastian, který je stále v umělém spánku.

V polovině listopadu došlo u slovenské Nitry k druhé nejtragičtější nehodě na území Slovenska. Řidič nákladního auta, které bylo pravděpodobně přetížené, ztratil kontrolu nad vozidlem a bočně narazil do autobusu. Ten se převrátil na bok do příkopu. 

Při nehodě zemřelo dvanáct lidí a dvacet se jich zranilo. Lékaři zraněné převezli do blízkých nemocnic. Bezprecedentní tragédie otřásla celou zemí. Na místo nehody se sjely i státní špičky. I slovenský premiér předčasně ukončil svou pracovní cestu do Řecka. Zemi ovládl smutek.

Domů lékaři z nemocnic propustili už osmnáct zraněných. Patnáctiletý Sebastian ale stále bojuje o život. Deset dní ho lékaři udrželi v umělém spánku a jeho stav je podle Tn.cz stále kritický! Chlapec je hospitalizován na klinice anesteziologie a intenzivní medicíny. V nemocnici zůstává ještě jeden cestující.

Policie nehodu stále vyšetřuje. „Vzhledem k probíhajícímu řízení a pozůstalým nebudeme k případu poskytovat žádné další informace,“ uvedla pro Tvnoviny.sk mluvčí policie Renáta Čuháková. Experti by měli v současné době zkoumat havarovaná vozidla. Přesná příčina zatím není jasná. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání