Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Medaile pro plavčíka z Dubí: David (26) se na koupališti zastal mladé ženy proti přesile!

Autor: yks - 
28. října 2019
21:06

Mezi oceněnými, které v pondělí ve Vladislavském sále Pražského hradu vyznamenal prezident Zeman, byl i David Michaljak (26) z Dubí. Rozhodl se zastat mladé ženy, která byla během sporu napadena na tamním koupališti. Tam se na něj vrhlo několik mužů a způsobili zranění, kvůli kterým stanuli v říjnu 2019 před soudem. Za odvahu, s níž čelil přesile, byl Michaljak nyní oceněn medailí za hrdinství.

Velké vášně vzbudil v srpnu 2018 útok skupiny mužů a žen na tehdy 25letého plavčíka Davida Michaljaka na koupališti v Dubí. Muž přitom neudělal nic jiného, než že se pokusil oddělit od sebe dvojici žen, mezi jejichž ratolestmi došlo na brouzdališti k násilnému konfliktu.

Útok měl být tak brutální, že se bazének zbarvil krví do ruda. „Běžím tam, křičím ,nechte ho' a snažím se ho vytáhnout z pod nich," popsal útok svědek. Bití podle něho skončilo až v okamžiku, kdy napadenému plavčíkovi přispěchal na pomoc plavčík a několik dalších mužů.

Davida následně napadla početná převaha mužů, zbili ho hlava nehlava. „Mám prokopnutá žebra, na pravé ucho neslyším, oko mě pobolívá, mám sešitou pusu zevnitř. Bolí mě hlava a občas mám i mdloby,“ řekl po napadení FTV Prima.

O tom, že Michaljak vyznamenání dostane, se již dříve spekulovalo. ČTK uvedla, že na seznamu vyznamenaných, který získaly Lidové noviny, figuruje jeho jméno.

Kompletní seznam vyznamenaných najdete ZDE

Video  David se zastal napadené ženy na koupališti. Pak ho zbilo několik mužů  - FTV Prima
Video se připravuje ...

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání