Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vážně nemocný chlapeček (†2) zemřel: Otec rozházel peníze ze sbírky za prostitutky a drogy!

Autor: chal, chal - 
25. října 2019
09:15

Dobrotu tisíců dárců zneužil otec vážně nemocného hocha. Dvouletý Brazilec Joao Miguel trpěl vážnou nemocí, a aby se jeho stav zlepšil, musel podstoupit nákladnou léčbu. Na jeho podporu proto vznikla veřejná sbírka, kam lidé zaslali v přepočtu miliony korun. Jenže otec nemocného hocha Matheus Alves (37) finance místo do synova zdraví investoval do luxusního životního stylu. Peníze mimo jiné rozhazoval i za prostitutky. Malý Joao své léky nedostal a zemřel.

Příběh dvouletého Joao Miguela z Brazílie dojal tisíce lidí. Chlapeček trpěl spinální svalovou atrofií, kvůli které nutně potřeboval nemalé finanční prostředky na léčbu. Rodina nebyla schopná dát peníze dohromady vlastními silami, veřejnost se ale semkla a v rámci sbírky dárci nashromáždili v přepočtu několik milionů korun. Pomalu umírající chlapeček zkrátka nebyl mnoha zcela cizím lidem vůbec lhostejný.

To samé se však nedá říct o jeho otci Matheusovi Alvesovi, který peníze určené na synkovu léčbu nepochopitelně rozfofroval! Policisté si pro Alvese letos v červenci došli a obvinili ho ze zpronevěry. Alves z vybraných prostředků údajně utratil v přepočtu přes tři a čtvrt milionu korun!

Jeho syn v říjnu nakonec zákeřné chorobě podlehl. Alves peníze podle vyšetřovatelů utrácel za luxusní dovolené, drogy a prostitutky. To vše dělal bez vědomí manželky Karine, která pojala podezření až letos v létě, kdy zkontrolovala stav účtu sbírky, který spravoval její muž. Při pohledu na výpisy zůstala v němém šoku.

Zjistila totiž, že Matheus Alves několikrát vybral velké množství peněz, prostředky ale nepoužil na synovu léčbu. Karine proto informovala policisty, kteří zatkli Alvese po třech dnech. Našli ho v luxusním resortu, kde si užíval dovolenou za cizí peníze.

Podle brazilských médií si Alves dopřával. Během jedné návštěvy nevěstince byl prý schopný utratit i 50 tisíc brazilských realů (asi 285 tisíc korun). Zatímco si nezodpovědný otec užíval s prostitutkami, jeho malý synek pomalu umíral.

Soud by měl o Alvesově vině rozhodnout v průběhu listopadu. Na účtu sbírky se celkem sešlo asi milion brazilských realů (přibližně 5,7 milionu korun). Jedna dávka léku Spinraza proti svalové atrofii, který malý Joao potřeboval, stojí kolem dvou milionů korun.

majojo ( 25. října 2019 17:24 )

Ale to se u nás stalo taky - v dřevních dobách, kdy se ještě lidi nenaučili natahovat ruku a vypisovat sbírky jako na běžícím pásu. Težce nemocný chlapeček potřeboval peníze na nákladnou operaci v USA, která se bohužel nezdařila. Za vybrané peníze si babička pořídila benzínovou pumpu. Tenkrát totiž nikoho nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát a účet nebyl dostatečně zajištěn, aledován a kontrolován.

jany ( 25. října 2019 13:39 )

manzelka si nevsimla, ze odjel na dovolenou? ja tomu nerozumim. prostitutky a droogy se snad tajit daji, aje odjet na dovolenou?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání