Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Sex s asistentkami si Barták skoro odseděl: Soud mu napařil další nášup!

Aktualizováno -
15. října 2019
13:41
Autor: ČTK, VaB - 
15. října 2019
12:23

Lékař Jaroslav Barták odešel od libereckého soudu s osmi lety vězení za plánování tří vražd. Ve vězení by měl strávit celkem 20 let. V minulosti dostal trest dvanácti let za sexuální obtěžování asistentek. Vraždy plánoval ze msty.

Za plánování tří vražd a vydírání potrestal v úterý soud v Liberci lékaře Jaroslava Bartáka (61) osmi lety vězení. Celkem má ve vězení být 20 let. Už dříve dostal dvanáctiletý trest za sexuální obtěžování asistentek. 

Za trestnou činnost projednávanou u tohoto soudu obžalovanému hrozilo 15 až 20 let vězení. Tvrdil, že ničeho nezákonného se nedopustil. Řekl, že o plánech na vraždy mluvil ve vězeňských debatách, které nemyslel vážně. Liberecký krajský soud se kauzou zabýval potřetí.

Podle obžaloby plánoval Barták vraždy a vydírání na podzim 2013 ve vazební věznici v Liberci ze msty za předchozí odsouzení. Peníze získané z vydírání chtěl využít k útěku z vězení. Barták si už většinu předchozího trestu odpykal, vypršet mu měl v roce 2023. 

Barták po vynesení rozsudku uvedl, že kdyby to bylo možné, uložili by mu trest smrti. „Nevěřím v objektivitu soudu, bylo to dopředu připravené. Je to soudní spiknutí proti mně, je to horší než 50. léta,“ prohlásil. Za to mu hrozí další potrestání, tentokrát za pohrdání soudem. 

ivoadler ( 15. října 2019 17:56 )

Bohatí a vlivní dělají vše pro to, aby se vyhnuli trestu. Nekonečné řeči u soudu, měnění právníků, omluvy z jednání atd. Za této situace je vlastně úspěch, že taková svi ně jako Rath skončila za mřížemi. A Barták patří do této kategorie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání