Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena v Kosmonosích uškrtila pacientku: Vedení nemocnice promluvilo

Autor: ČTK - 
9. října 2019
12:37

Situace, která v sobotu nastala v Psychiatrické nemocnici v Kosmonosech na Mladoboleslavsku a skončila smrtí jedné z pacientek, byla podle nemocnice velmi nestandardní. Není proto možné přijmout žádná další bezpečnostní opatření. V sobotu napadla jedna pacientka druhou, čtyřiačtyřicetiletá žena zemřela.

„V naší nemocnici máme celou řadu bezpečnostních opatření, která byla dodržena. Tato konkrétní situace byla natolik specifická, že na ni není možné přijmout žádné další bezpečnostní opatření," řekla ředitelka nemocnice Dana Kolářová. Další podrobnosti k události nesdělila, protože případ stále vyšetřuje policie. 

Obviněnou z vraždy je devatenáctiletá žena, taktéž pacientka nemocnice. Soud ji poslal do vazby. „Nařízená soudní pitva prokázala, že čtyřiačtyřicetiletá žena zemřela násilnou smrtí. Bylo zahájeno trestní stíhání podezřelé devatenáctileté ženy pro zvlášť závažný zločin vraždy," řekl již dříve policejní mluvčí Pavel Truxa.

Okresní soud v Mladé Boleslavi poslal do vazby 19letou ženu v souvislosti se smrtí pacientky Psychiatrické nemocnice Kosmonosy. Pavel Truxa doplnil, že pondělní pitva oběti prokázala, že žena zemřela násilnou smrtí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání