Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pašeračka Tereza Hlůšková ve smrtelném nebezpečí: Vězení zachvátila panika!

Autor: yks - 
22. září 2019
05:00

Dlouhých 8 let a 8 měsíců má podle nepravomocného rozsudku strávit v pákistánském vězení česká občanka Tereza Hlůšková, odsouzená za pašování heroinu. Ve městě Láhauru, kde ji drží, se ale v poslední době cítí stále ohroženější. Vážnost rizika donutila dokonce i ředitele věznice k tomu, aby konečně začal jednat! Je to totiž opravdu otázka života a smrti.

Velké překvapení čekalo českou občanku Terezu Hlůškovou uvězněnou v pákistánském Láhauru za pašování 9 kilogramů heroinu. I když doufá, že se jí podaří verdikt zvrátit, žije dál za vysokou zdí přísně střeženého zařízení a spolu s ní další tisíce uvězněných. Jsou mezi nimi i vrazi, sexuální násilníci a fanatičtí teroristé. Ti všichni jsou nyní silně nervózní. Na scéně se totiž znovu objevil obávaný masový zabiják a obrana proti němu není skoro žádná.

Návrat masového vraha

Podle webu ockovani-zahranici.cz to všechno začíná nenápadně. Oběť se začne chvět, zduří jí uzliny, rozbolí ji hlava. Mohou se přidat bolesti kloubů a svalů. Potom zaútočí vysoká horečka a průjmy. Výjimkou není ani zvracení. Pokud je na místě lékař s vybavením umožňujícím analýzu DNA, může jednoznačně potvrdit děsivé podezření.

Postiženého infikovala smrtelně nebezpečná nemoc, proti které neexistuje očkování ani lék. Zachvátila ho hemoragická, neboli krvácivá, horečka dengue. V nejtěžších případech se stav pacienta ještě zhorší. Dojde ke krvácení z úst a dalších tělesných otvorů, následuje šok, selhání mnoha orgánů a smrt. Proti dengue se navíc přímo nelze příliš chránit. Očkování ani lék proti ní neexistuje. K nakažení stačí jedno štípnutí komára! Infikovat se ale dá i od nakažených lidí.

Náhlý shon Terezu překvapil

Kvůli riziku epidemie smrtelné krvácivé horečky zahájilo vedení věznice kroky k minimalizaci rizika, že by v káznici, známé také jako Kot Lakhpat, propukla epidemie této smrtelně nebezpečné nemoci. „Na dengue už zemřelo 10 lidí a virus se rychle šíří po celém Láhauru. Úřady proto vyhlásily rozsáhlá preventivní opatření,“ sdělil Blesku Aršád Ali.

Tereza byla jistě překvapená, když uviděla po věznici pobíhat zřízence se speciálním postřikem. Navíc jí ve věznici sdělili, že bude potřebovat speciální přípravek proti dengue. Chvíli možná přemýšlela, oč jde, ale vysvětlení brzy následovalo. Jde o repelent proti komárům! Ti jsou nejaktivnější ráno a večer. „Vězni byli instruováni, aby se chránili každé ráno a večer a aby používali repelent,“ informoval Aršád Ali, podle kterého se nyní na epidemii připravuje za pomoci speciálních týmů celý pákistánský stát Pandžáb. O tom, kde a jak si uvězněná Češka má repelent opatřit, ale zdroj žádné informace neuvedl.

Následky byly katastrofální

Když v roce 2011 zachvátila Láhaur poslední velká epidemie dengue, onemocnělo podle serveru wikipedia.org přes 21 tisíc lidí. Úmrtnost neléčené horečky činí 10 %, ale díky ohromnému úsilí se ji podařilo srazit na 1,5 %. I tak zahynulo přes 300 lidí. Není divu, že úřady berou tuhle hrozbu velmi vážně. První nakažení jsou totiž hlášeni už od přelomu srpna a září. A má být hůř. Hlavní sezóna nemoci totiž má teprve přijít. Nezbývá než doufat, že do doby, než udeří nová epidemie, bude už Tereza Hlůšková zase doma.

Češku Terezu Hlůškovou zadrželi v lednu 2018 na mezinárodním letišti v Láhauru s kufrem, který obsahoval 9 kilogramů heroinu. Během následujících měsíců čelila trestnímu stíhání a procesu, ve kterém ji nakonec v březnu odsoudili na 8 let a 8 měsíců vězení. Tereza se proti verdiktu odvolala a ten tak zůstává nepravomocný. Další stání před odvolacím soudem má proběhnout v říjnu.

kolecko ( 15. října 2019 13:36 )

Staré pravidlo" Chodí se tak dlouho ze džbánem až se ucho utrhne, někdo jí udal proto má smolíka.

Kacah ( 22. září 2019 23:25 )

Luxusní šlapka, které již nestačily prachy za roztahování nohou. Že by promluvila kolegyně?

ruchoff ( 22. září 2019 18:21 )

"Nezbývá než doufat, že do doby, než udeří nová epidemie, bude už Tereza Hlůšková zase doma".

Tak to mě pobavilo. Úžasná věta, ta asi dala hodně práce .

Inicio ( 22. září 2019 18:14 )

Tak se všemi tělními otvory má svou zkušenost, sice asi pro ni příjemnější.

salto ( 22. září 2019 18:11 )

tomik007: Koukám, že ses naučil nové slovo - tak si jej užij

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání