Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stovky Čechů uvězněných na letišti v Praze: Let do Egypta měl 14 hodin zpoždění

Aktualizováno -
21. září 2019
23:15
Autor: Mii - 
21. září 2019
15:30

Zkažený první den dovolené i nekonečný návrat domů. Takové pocity měly zhruba tři stovky Čechů, kteří v sobotu chtěli vyrazit na dovolenou do egyptské Hurghady nebo se z ní vrátit. Let společnosti AirCairo z Egypta s plánovaným odletem ve dvě ráno nabral zpoždění 14 hodin a v návaznosti na něj se zpozdil i let z Ruzyně. Podle cestující Jitky Miklovičové čekali lidé na pražském letišti od časného rána. Nakonec odletěli turisté do Egypta ve 21:41, uvedlo Letiště Praha.

„Odlet měl být v 7:30 ráno, ale dosud neodletělo letadlo z Hurghady. Další informace budou až v 16 hodin, ale jinak se nic neví,“ popsala Miklovičová. Zhruba ve 14:30, kdy s ní Blesk Zprávy mluvily, čekala společně s více jak stovkou dalších cestujících na ruzyňském letišti přes sedm hodin. Když se bude počítat i odbavení, tak devět hodin. A dlouhé hodiny byly ještě před ní.

Podle paní Jitky byli cestující naštvaní, nikomu se nechce na letadlo čekat celý den. „Už začínáme pociťovat únavu i nervozitu. Je nám líto zmařeného dne dovolené,“ uvedla žena v sobotu odpoledne a dodala, že alespoň všichni dostali od letiště poukaz na snídani a oběd. „Ale to nám pláž a to ostatní v Egyptě nenahradí. Je nám to moc líto,“ smutnila. Jako největší problém vidí nedostatek informací.

Původní letadlo z Hurghady mělo odletět ve 2:00 ráno a do Prahy přiletět v 6:30, nakonec odletělo až ve čtyři odpoledne. Češi na egyptské straně tudíž čekali na návrat domů také o 14 hodin nad plán. Důvod zpoždění dál není známý. Šlo o mix lidí cestujících s různými agenturami nebo na vlastní pěst, mimo jiné s CK Pantour a Fantasy Travel.

Petr i Lenka v Egyptě zemřeli

Egypt a konkrétně letovisko Hurghada patří k nejpopulárnějším dovolenkovým destinacím Čechů. Ročně zemi navštíví kolem 245 tisíc lidí z České republiky. V posledních letech ovšem místo postihlo několik tragédií, po teroristickém útoku v roce 2017 tu zemřela Češka Lenka. Loni pak žralok usmrtil Čecha Petra. V roce 2013 rovněž v Hurghadě Petr Kramný zavraždil svou manželku a dceru.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Kolotuk ( 24. září 2019 15:02 )

No tak sis flusnul cocote,a nyni nam napis kam letaji "lepsolidi" jako ty?Ze by k tem bezmozkum do USA.Neno ze by do riti,a jsou radi ze maji kredit v mobilu a mohou slintat.

Pohybovenadany ( 21. září 2019 23:42 )

Dostali stravenky na snídani , oběd a ted´ i na večeři .

Pohybovenadany ( 21. září 2019 21:55 )

jane....s Bleskem si časem zvykneš ,psaní páté pres deváté , články staré , články o ničem

JanJanJan ( 21. září 2019 18:36 )

Neštěstí se žralokem se nestalo v Hurghadě ale v Marsá Alam.

Bud to autore napiš srozumitelně, nebo nezavazuj slovy ...., rovněž v Hurghadě

To jsou tak neomluvitelné, základní chyby

Pohybovenadany ( 21. září 2019 18:35 )

Takové problémy Ruzyňské letiště nemělo . Toto Havlovo 2-5 hodin zpoždění nema problema . Zásadně letam z Brna nebo Vidně .

Zobrazit celou diskusi