Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Těhotná žena (24) odešla za lepším do Skotska: Prodali ji Nepálci za 286 tisíc!

Těhotná Slovenka (24) obětí obchodu s lidmi: Prodali ji za 286 tisíc a nutili k prostituci! (ilustrační foto)
Těhotná Slovenka (24) obětí obchodu s lidmi: Prodali ji za 286 tisíc a nutili k prostituci! (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: rc - 
1. září 2019
15:00

Nepředstavitelným peklem si prošla teprve čtyřiadvacetiletá žena ze Slovenska. Ta před pěti lety odešla z rodné země do Skotska, aby našla lepší život. Těhotnou ženu, která byla ve čtvrtém měsíci, tam však prodali muži z Nepálu za 10 tisíc liber (286 tisíc) !

Čtyřiadvacetiletá žena původem ze slovenského Trebišova v roce 2014 odešla do skotského Glasgow s vidinou lepší budoucnosti. Byla ve čtvrtém měsíci těhotenství a doufala, že svému dítěti zařídí lepší život. Poté, co dorazila do Skotska, ji však čekalo peklo. Byla prodána muži jménem Nel, který pocházel z Nepálu a koupil ji za 10 tisíc liber (286 tisíc).

„Mluvili jen o penězích a pak mě nechali jemu,“ řekla žena podle BBC u soudu v Glasgow s tím, že poté, co čtveřice, která ji prodala, obdržela od muže peníze, nechali Slovenku jemu a odešli. „Nel mě vzal do Primarku, abych si koupila oblečení a poté mě vzal do jeho domu,“ uvedla žena. „Chtěl, abych zůstala s ním. Chtěl, abych s ním spala, protože když mě koupil, myslel si, že budu jeho žena. Řekla jsem mu, že chci od něj pryč a on řekl, že za mě zaplatil,“ dodala s tím, že měla strach. Bála se, že pokud by šla na policii, stalo by se něco její rodině.

U Nela podle výpovědi zůstala měsíc, kde ji držel pod zámkem. „Nel se ke mně nechoval moc hezky. Neustále chtěl, abych s ním spala. Byla jsem těhotná. Bála jsem se a byla jsem nešťastná,“ řekla Slovenka. Jednoho dne se jí podařilo utéci a vyhledala ženu jménem Janka, která jí zařídila cestu do Skotska. U ní se však pomoci nedočkala. Žena ji nutila, aby vydělávala jako prostitutka na ulici. Podařilo se jí však najít u Janky své doklady a utéci. Jana a dva další Slováci se ze svého zpovídají před soudem a čelí obvinění z obchodu s lidmi a nucení k prostituci.  

Libor Micek ( 1. září 2019 17:04 )

Opravdu to nechapu. Jsem v UK 14 let. Ta slecna ma milion moznosti jak z toho ven. Dali by ji tlumocnika, ambasada by ji vystavila doklad na vyjezd. Nikdy jsem se nesetkal v UK s clovekem, ktery by neco takoveho zazil. Miliony kamer a policajtu. Nerozumim tomu.

tojevrazdanachcala ( 1. září 2019 16:22 )

Z které cigna ďeďinky byla? Íkvé mrkve . Napr..caná do anglie. More to navymyslíš. A vona tam dzygala za love.

Nezadat ( 1. září 2019 16:04 )

Takový klasický romský jméno a její soukmenovci to sní mysleli určitě dobře.Kdyby byla v česku,tak určitě by byla diskriminovaná a romale by se pokálelo.

kralovna-vsech-mori ( 1. září 2019 16:04 )

A co cigánka čekala? Žeji někdo bude zadara vykrmovat jako čuníka? Ti co na Slovensku makaj tak se mají dobře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání