Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda nákladního auta u Olomouce komplikuje provoz na důležité dopravní tepně: Provoz jedním pruhem byl obnoven

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
6. srpna 2019
11:13

Dálnice D35 u Olomouce byla neprůjezdná ve směru od Mohelnice. Jednu z hlavních motoristických spojnic mezi Čechami a Moravou tak musela nahradit objížďka. Podle dostupných informací omezení potrvá do 13 hodin. Provoz jedním pruhem byl ale obnoven již v 10:20.

Nehoda nákladního auta na dálnici D35 u Olomouce v úterý ráno zastavila provoz ve směru od Ostravy. „Havárie kamionu se stala na kruhovém objezdu u Globusu, nákladní vůz se bude dopoledne vyprošťovat,“ řekla ČTK policejní mluvčí Irena Urbánková. Podle dopravních informací policie bude dálnice v úseku nehody uzavřena zhruba do 13:00.

Nákladní vůz havaroval na 264. kilometru ve směru z Mohelnice na Olomouc. Dálnice je v tomto směru uzavřena od 8:00. „K havárii nákladního vozidla, převážejícího betonové skruže, došlo kolem 03:00, ve směru z dálnice D46 na kruhový objezd u Globusu,“ uvedla policejní mluvčí.

Řidič podle policie z dosud nezjištěných příčin sjel do příkopu, z nákladu se přitom sesunuly čtyři betonové skruže, které zasahují do pomalého jízdního pruhu. Zhruba v 10:20 byl provoz na D35 v místě nehody ve směru Ostrava - Mohelnice obnoven jedním jízdním pruhem, stále se překládá náklad,“ uvedla policejní mluvčí.

zlymikes ( 6. srpna 2019 12:14 )

Kdo ten kruháč projektoval a kdo schválil, měl by hradit všechny škody tam vzniklé. A že je jich neurekom.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání