„Stavba má do budoucna usnadnit průjezd dopravně zatíženým městem, ale během stavebních prací se řidiči musí připravit na značné komplikace v dopravě,“ řekla mluvčí radnice Ivana Gračková.

Souběžně s výstavbou kruhového objezdu bude navíc v některých dnech uzavřený kvůli plánované opravě i Klimkovický tunel na dálnici D1. Právě v době, kdy je tunel uzavřený, například kvůli havárii, bývají dopravní komplikace ve městě tradičně největší a tvoří se tam dlouhé kolony.

Nový kruhový objezd, který má nahradit obtížně průjezdnou křižovatku v centru města, by měl být hotov do 9. září. Stavba vyjde na zhruba 6,5 milionu korun a společně ji financuje kraj a Klimkovice.

V srpnu to bude nejhorší

„Jsme moc rádi, že konečně začne výstavba okružní křižovatky, od které si slibujeme významné zvýšení bezpečnosti a také zklidnění dopravy ve městě, jímž denně projíždí tisíce automobilů,“ řekl starosta Jaroslav Varga a dodal: „Ovšem v příštích měsících to bude pro město znamenat obrovskou zátěž. Nastane několik nepochybně velmi náročných týdnů.“

Největší komplikace očekávají zvláště v první půlce srpna, kdy by podle předpokladů měly být uzavřeny oba tubusy tunelu. Přes Klimkovice tak budou muset projíždět i těžké nákladní automobily. Obdobná situace může nastat i v případě nenadálé havárie na D1.

Hledají se dobrovolníci

Klimkovice proto nyní dokonce hledají dobrovolníky, kteří by během června pomohli bezpečně přecházet dětem. Kvůli výstavbě okružní křižovatky totiž bude doprava mimo jiné odkloněna na ulici Polní a Vřesinskou.

Právě křižovatka ulic Polní a Vřesinská je při provozu školy na hranici únosnosti již v těchto dnech, při zavedení objížďky bude situace ještě vypjatější a nebezpečnější. Hledáme proto dobrovolníky, kteří by byli ochotni a schopni regulovat dopravu tak, aby děti byly v bezpečí,“ dodala mluvčí.

VIDEO: Řidič-expert vjel na kruhový objezd z protisměru.

Video
Video se připravuje ...

Řidič-expert vjel na kruhový objezd z protisměru Městská policie Trutnov