Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dva Slováci brutálně ubodali manžele na Písecku: Soud jim napařil skoro 30 let v base!

Autor: ČTK - 
1. srpna 2019
09:26

Na 27 a 28 let do vězení poslal českobudějovický krajský soud Slováky Jána M. a Michaelu K. za vraždu manželů na Písecku. Podle obžaloby odsouzení zabíjeli kvůli penězům, zavražděnému páru ukradli přibližně 400.000 korun. Rozsudek není pravomocný.

Tragická událost se stala loni v lednu. Zavražděné manžele nalezli v jejich mobilním domě poblíž Písku. Ján M. a Michaela K. po činu uprchli do Rumunska, kde je zadržela policie a předala zpět do České republiky.

Devětadvacetiletá Michaela K. a o pět let starší Ján M. navštívili manželský pár údajně kvůli obchodu. "Jednalo se o záminku na spolupráci ohledně prodeje elektrospotřebičů," řekl státní zástupce Petr Cigánek.

Michaela K. manžele znala, jelikož u nich v minulosti pracovala, proto se vracela do známého prostředí. Podle svědků, kteří dříve u soudu vypovídali, brali manželé Michaelu K. jako dceru. Lednová návštěva se podle obžaloby změnila v roztržku. Ján M. a Michaela K. napadli manžele nožem a bodali je do krku, týla nebo hrudníku.

Ján M. postupně výpověď měnil. V jedné verzi například tvrdil, že s ním a Michaelou K. byli v mobilním domě ještě další dva muži, kteří chtěli manžele okrást. Podle této verze si obžalovaný nepamatoval, kdo vlastně v hádce bodal.

Monikay ( 1. srpna 2019 10:15 )

za ztracené životy trest není nikdy úměrný, ale jsem ráda že jim to napařili. tady mi to přijde fakt na místě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání