Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dívka (†10) zemřela v bazénu: Probila ji elektřina ze světla, na které sáhla pod vodou

Autor: shp - 
19. července 2019
21:00

Venku bylo horko, a tak se McKenzie May Kinleyová (†10) z kalifornského města Citrus Heights rozhodla, že se s kamarády svlaží v rodinném bazénu. Jenže v něm probíhaly opravy a jedno ze světel nebylo dostatečně zabezpečeno. Když se ho holčička pod vodou dotkla, probilo ji. Dívka na následky zásahu elektřinou zemřela.

McKenzie skočila do bazénu s kamarády během parné neděle. „Vím, že závodili z jednoho konce bazénu na druhý. McKenzie se zřejmě dostala na opačnou stranu bazénu a dotkla se drátu ze světla. To je vše, co vím. Poté jsem zvedl nejhorší telefonát svého života,“ řekl místní televizi KCRA zdrcený tatínek Cliff Kinley, který nebyl v době fatálního neštěstí doma.

Nikdo netušil, že je ke světlu připojena elektřina

O děti u bazénu se starala jeho přítelkyně, která zrovna odešla na toaletu. Otec tragicky zemřelé dívky dodal, že světlo se opravovalo, ale nikdo netušil, že je stále připojeno k elektřině. „Každý, kdo sleduje tyto tragické příběhy ve zprávách, si říká, že se to nemůže stát jemu a u něj doma. Já si to také myslela. A stalo se to mě, u mě doma,“ pláče matka Elizabeth Moore.

Smrtí dívky se zabývá policie

Stačilo pár minut a bylo to,“ dodala sklesle. Policie z Citrus Heights incident vyšetřuje. „Detektivové zjišťují, zda měl bazén všechna oprávnění, prošel inspekcí a opravy probíhaly správně,“ uvedl poručík Jason Baldwin. Rodina si založila účet na stránce sbírkové GoFundMe, kde jí lidé dobrosrdeční pomohli vybrat v přepočtu přes 340 tisíc korun, které budou použity na pohřeb dítěte.

PPP150W ( 20. července 2019 00:42 )

Někdy si říkám, že naše přísné normy platící pro elektroinstalaci jsou přece jen k něčemu dobré. Tady by do světla v bazénu pustil 230V jen naprostý šílenec. Předepsané napětí 24V neublíží ani ve vodě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání