Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dívka (†10) nepřežila jízdu na extrémní skluzavce: V zatáčce se jí zastavilo srdce

Autor: shp - 
3. května 2019
14:38

Malá London Eisenbeisová (†10) se dlouho těšila na to, až si v akvaparku Zehnder's Splash Village v americkém Michiganu sjede 83 metrů skluzavku s 360stupňovou zatáčkou. Její sen se jí splnil, ale z nadšení, které prožila, dostala infarkt. Dívenka totiž trpěla vážnou chorobou. Rodiče nyní žalují akvapark za to, že jeho zaměstnanci neposkytli dítěti včas pomoc.

K neštěstí došlo v únoru 2018. London konečně vyrostla do výšky 122 centimetrů, které je zapotřebí dosáhnout, aby dítě mohlo na skluzavku pojmenovanou Super Loop Speed Slide vstoupit. Celá jízda na ní netrvá ani sedm sekund. London si adrenalinovou jízdu užila, ale hned poté zkolabovala.

Trpěla srdečním onemocněním

Dívka byla převezena do nemocnice, kde ale po devíti dnech na přístrojích zemřela. Lékaři zjistili, že trpěla Syndromem dlouhého QT intervalu. Jde o onemocnění způsobující srdeční arytmii, omdlévání a v krajních případech dokonce i smrt. Že jím London, která byla úspěšnou dětskou gymnastkou, trpí, neměli její rodiče až do tragického kolapsu nejmenší tušení.

Matka i otec nyní viní zaměstnance akvaparku, že dítěti neposkytli včas potřebnou pomoc. Konkrétně je viní, že nepoužili automatický externí defibrilátor, který měli k dispozici. Provozovatele skluzavky proto zažalovali. „Byla tak nadšená, že konečně může jít na skluzavku. A to bylo naposledy, co jsme ji s manželem viděli smát se,“ vzpomíná zdrcená maminka Tina podle Daily Mailu.

Lidé se bojí defibrilátorů

Musíte reagovat, ne čekat. Myslím, že se lidé bojí defibrilátorů, ale jsou velmi jednoduché k použití. Právě ony jsou potřeba k nastolení srdečního rytmu,“ pokračuje.

Podle maminky zemřelé holčičky nebyla London defibrilována po dobu 24 minut, než přijeli záchranáři. „Soucítíme s rodinou Eisenbesových. Naše myšlenky a modlitby směřují k nim. Vzhledem k probíhajícímu soudnímu sporu nebudeme případ dále komentovat,“ prohlásil mluvčí akvaparku Al Zehner.

pupak_1 ( 4. května 2019 19:22 )

Moje řeč.

kukuku ( 4. května 2019 16:23 )

Hlavně že si to malá užila.

Zobrazit celou diskusi