Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt slavné youtuberky na e-koloběžce: Lidé zuří!

Autor: DH - 
16. července 2019
14:19

Zpřísněte pravidla, která upravují používání elektrických koloběžek na veřejných komunikacích! Volá široká veřejnost i britská média. Vlna nevole se rozpoutala poté, co se zabila slavná youtuberka Emily Hartridge (35).

Emily účinkující často i v televizi byla ve Velké Británii velice populární. Bohužel během pátečního večera se zapletla do kolize v Londýně a zemřela. Jela přitom na elektrické koloběžce, kterou jí dal k narozeninám její přítel.

Smrt youtuberky nyní vyvolala řadu emocí. Britská veřejnost nyní volá po prevenci úrazů  a začala apelovat na ministry, aby posoudili, zda jsou pravidla pro používání podobných strojů dostatečně přísná.

Je zarážející, že ve Velké Británii podobných strojů přibývá, a přitom je jejich používání na komunikacích nelegální. Mohou totiž dosáhnout i rychlosti 30 mil za hodinu, tedy v přepočtu asi 48 km/h. Jejich uživatelé na to ale neberou zřetel, nebo spíše zákony neznají.

„Používání elektrických koloběžek roste, včetně silnic a chodníků, kde jsou v současné době nezákonné, a proto bychom chtěli vyzvat vládu, aby prozkoumala stávající právní předpisy a zajistila, aby byly vhodné a zaručily maximální bezpečnost všech účastníků silničního provozu,“ řekl mluvčí ROSPA (The Royal Society for the Prevention of Accidents)

Své k tomu řekl i šéf londýnské dopravy Mike Brown. „Sám jsem si říkal, jestli to jejich užívání je bezpečné,“ uvedl. Proti jsou například i bývalí ministři dopravy, jako například Jesse Norman, jenž si myslí, že by se měly elektrické koloběžky používat pouze na soukromých pozemcích.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání