Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hrůza na Olomoucku: V Želechovicích někdo otrávil 5 labutí!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Facebook Štrkoveckého jezera)
Autor: DH - 
4. července 2019
18:11

Na rybníku v obci Želechovice nedaleko Šternberka na Olomoucku hynou labutě. Od začátku letošního roku tu přišlo o život už pět mláďat a možná přibydou další. Podle veterináře zvířata někdo otrávil.

Na mláďata ve špatném stavu upozornil jeden ze spolupracovníků ochránců zvířat, který jezdí na rybník labutě krmit. V pátek volal, že se mu labutě nelíbí. Jedno si vzal domů a my jsme mládě ještě ten den převezli do záchranné stanice,“ řekl Deníku Ondřej Csik, vedoucí pateřínské záchranné stanice. 

Během následujících dní se na rybníku objevilo ještě jedno otrávené mládě. Záchranáři ho mrtvé převezli na stanici a společně s ním i zbytky jakési rozmáčené návnady, pravděpodobně té, která byla otrávena.

Po odjezdu pracovníků záchranné stanice uhynula tři malá mláďata. Zbylá dvě si pak opět odvezli. Jedno zahynulo a druhé bojuje o život. Celkově tak prozatím uhynulo pět zvířat.

Podle veterináře, který zvířata prohlédl, je téměř jisté, že za jejich smrt může postupující otrava. Zbylá dvě mláďata se snad podaří zachránit. „Jedno mládě je z toho určitě venku. Tomu druhému dáváme speciální výživu, vitamin K a kúru na očištění od toxických látek. Zítřek rozhodne,“ řekl ve středu Deníku veterinář.

Na rybníku v Želechovicích to není první případ, kdy někdo zaútočil na zdejší labutě. V minulém roce tu někdo nevinným mláďatům ustříhal křídla. I kvůli tomu tu teď dospělý pár překrásných vodních ptáků hlídají i místní obyvatelé. Podle nich sem jezdí labutím ubližovat někdo z okolních vesnic. Nikdo však nikoho neviděl.

 

 

therncalmi ( 4. července 2019 23:11 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Monikay ( 4. července 2019 20:03 )

tohle fakt nepochopím. koho vůbec napadne takto ubližovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání