Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Olomoucká labuťátka budou bez táty: Někdo mu téměř urval hlavu!

Autor: DH - 
3. dubna 2019
19:50

Olomoučtí policisté šetří ohavný čin, při kterém kdosi zaútočil na hnízdící labutí rodinku. Samec bohužel krutý atak agresora nepřežil. Zraněná je i jeho partnerka.

Nález mrtvé labutě ohlásili policii místní v úterý 2. dubna. Tělo majestátního vodního ptáka leželo u rybníka Ohrada, mezi obcemi Příkazy a Hynkov. Zvíře mělo údajně téměř oddělenou hlavu od těla.

Policisté spolu s ochránci přírody na místě zjistili, že se jednalo o samce labutě, který na místě hnízdil s partnerkou a společně se starali o nově nakladená vejce. Při krutém útoku utrpěla zranění i samice. Ochranáři ji i vejce okamžitě transportovali do záchranné stanice pro ohrožené dravce. „Byla zřejmě škrcena, měla zranění a krvácela,“ řekl iDnes.cz vedoucí záchranné stanice Ondřej Csik. Ten věří, že se zvíře vrátí zpět do přírody. Z pěti vajec však už zbily jen čtyři. Jedno se během incidentu rozbilo.

V současné chvíli se už o celou záležitost zajímají příslušné orgány. „Policisté se případem zabývají, po neznámém pachateli pátrají a prověřují všechny doposud získané informace a poznatky,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková, podle které pachateli hrozí až půlmilionová pokuta.

Vyšetřovatelé už znají podobu muže, který na místě manipuloval s mrtvou labutí. „Dotyčný byl středně vysoké štíhlé postavy, měl krátké špinavé blond vlasy a bylo mu mezi 25 až 35 lety Měl na sobě bundu tmavé barvy, přiléhavé černé kalhoty a na nich černé cyklistické kraťasy značky Silvini. Pohyboval se na dámském jízdním kole Olpran černo-červeno-šedé barvy, které bylo bez blatníků a vzadu s drátěným košíkem. Na sobě a na kole měl muž pověšeno několik batohů menší velikosti. Hovořil s přízvukem, jako by šlo o cizince,“ doplnila mluvčí.

petr366 ( 3. dubna 2019 20:40 )

Vy co tu kafráte jste neměli nikdy hlad? Labuťák představuje pro otroka z Ukrajiny chutné zpestření jídelníčku. Vy nelidové!

zavsar ( 3. dubna 2019 20:21 )

To je už fakt hnus, co za zrůdy se mezi námi pohybují...týrá to bezbranné...zvířata a děti....zbabělé zakomplexované nuly...které by se rovnocennému soupeři nepostavily...na to nemají...

pe17 ( 3. dubna 2019 20:05 )

proč takové zrůdy chodí po světě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání