Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Špatná zpráva pro Terezu: Soud smetl její žádost! Léto stráví v kriminále

Autor: rc - 
15. června 2019
05:01

Smutnou zprávu před prázdninami dostala Češka Tereza Hlůšková (23), která si odpykává trest za pašování drog v pákistánském vězení. Soud v Láhauru totiž zamítl obě dvě žádosti, které ve středu soudu předložil její právník. Tereza v jednom z dokumentů žádala milost či propuštění na kauci a v druhém co nejrychlejší projednání svého odvolání.  

V lednu roku 2018 cestovala Tereza Hlůšková z pákistánského města Láhaur, které leží na severozápadě země, do Spojených arabských emirátů, odkud chtěla letět do Irska. Tam se však už nedostala. Pákistánští celníci v jejím zavazadle našli 9 kilogramů heroinu, a tak Češka skončila v tamním vězení.

Proces s Terezou se táhl přes rok. Rozsudek v jejím případu padl až v březnu tohoto roku, kdy jí soud vyměřil osm let a osm měsíců za mřížemi. Trest jí sice zkrátili už o čtyři měsíce, Tereza však stále doufá, že ji omilostní úplně a dostane se na svobodu co nejdřív.

Ve středu její právník předložil soudkyni Alie Neelumové a soudci Šahbazovi Alímu Razvimu dvě žádosti. „Jedna žádost se týkala milosti nebo propuštění na kauci a další Terezina žádost byla ohledně dřívějšího soudního stání,“ řekl Blesk.cz pákistánský novinář Alí Aršad. Soudci si obě žádosti pročetli a znovu se sešli v pátek, kdy si Tereza vyslechla smutnou zprávu. Oznámili jí, že ani jednu žádost neschválí. „Soud uvedl, že datum soudního jednání o odvolání je stanoveno na září, tudíž se Terezin případ bude projednávat v září,“ dodal Arshad.

Navíc soudci stále čekají na vyjádření celní správy, která Terezu zadržovala po celou dobu prvního procesu. Tereza se ze začátku těšila velké popularitě a měla mnoho výhod, jak se však nyní zdá, s tím vším už je konec.

Tereziny naděje na to, že léto stráví na svobodě, se rozsypaly jako domeček z karet. Horké léto bude muset strávit v pákistánském kriminále. Už teď se přitom teploty v Láhauru pohybují kolem čtyřiceti stupňů Celsia. Na Terezu tedy nečeká zrovna příjemné léto.

Paja Papaja ( 27. června 2019 16:55 )

A kolik ta kurhuba zaplatila v cesku dani?,,ze by se ji mel nas stat zastavat!!slapala po celem svete,tak at hnije tam kde hnije,spina fetacka

Bronas ( 16. června 2019 06:33 )

Si počkám až stoho udělá film

Bronas ( 16. června 2019 06:31 )

To nemůže myslet ta *** vážně si ještě asi neuvědomila ze se zní nikdo ne...ere (kdo chce kam chuj sním) si holka asi neuvědomuje následky svých činu a že není na žádném pionyrskem táboře, aby si šla domů jak se jí zachce může být ráda že nedostala trest smrti fetka jedna.

pupak_1 ( 15. června 2019 16:08 )

Za pár let si zvykne i na vedro.

yokky ( 15. června 2019 15:30 )

Super­...🤣🤣­🤣🤣🤣🤣🤣🤣­🐐🐐🐐🐐🐐🐐­🐐🐐🐐👍👍👍­👍👍👍👍👍👙­👙👙👙👙👙👙👙

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání