Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Vražda prvňáčka (†7) v Pardubicích: Svědectví otřesených sousedů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Aktu.cz)
Autor: Tomáš Koníček, ČTK - 
14. května 2019
09:00

Rodinná tragédie se odehrála v noci na pondělí v Pardubicích. Čtyřicetiletý muž tu podle TV Nova zabil vlastního sedmiletého syna. Sousedé si to nedokážou vysvětlit, podle nich šlo o klidného a hodného člověka. Mohly za tragédií stát psychické problémy?

K případu policie vyjížděla v 1:00 do rodinného domu v Pardubicích. „Honem přijeďte, je tu vyšinutý chlap,“ volal kdosi na záchranku ve městě. Posádka ale na místě našla mrtvého sedmiletého chlapce. Snažili se ho dlouhou hodinu oživit, ale marně. Podle TV Nova je podezřelým jeho otec (40).

Sousedé jsou otřesení a nedokážou tragédii pochopit. „Rozhodně to musel být zkrat,“ řekl Blesku muž na ulici. Ten nebohého chlapce vídal. „Jeho starší brácha ho tady za ruku vodil do školy. Taková tragédie!“ kroutil hlavou.

Vzhledem k věku oběti policisté v pondělí odmítli případ blíže komentovat. Lidé v sousedství tak nevěděli, co a proč se za zdmi rodinného domu stalo. „Vůbec nevím, proč by to dělal, byl to celkem slušný hoch,“ sdělil televizi Prima jeden ze sousedů rodiny, ve které se tragédie stala. 

Otec zavražděného chlapce podle ženy ze sousedství působil bezproblémově. „Byl to klidný, hodný člověk,“ řekla žena Primě. „Vůbec to nechápeme, jsme z toho v šoku. Byl to hodný chlap, o rodinu se staral, měl normální zaměstnání. Jeho žena měla nějaké problémy, i s alkoholem, o děti se odmítala starat,“ doplnili pro iDnes další sousedé.

O možné duševní chorobě či psychickém zkratu hovoří i odborník. „Pokud bychom vyloučili nástup duševní nemoci, tak velmi často se tyto situace stávají v době, kdy se rozpadá vztah rodičů, v některých případech volí rodič tuto neuvěřitelnou cestu,“ vysvětlil psycholog Jan Lašek TV Nova. Pokud se podezření potvrdí, muži hrozí až výjimečný trest.

 

villon ( 14. května 2019 19:17 )

Kramnej dvojka! Můj typ míří na tu vožralku.

Mucinek5 ( 14. května 2019 12:40 )

Presne. Na ničí zapařene invektivy nejsme zvjedavi

Modra_liska ( 14. května 2019 10:38 )

okluznifranta: Pokud neumíte diskutovat na úrovni, ani sem nelezte. Na Vaše invektivy není nikdo zvědavý.

Modra_liska ( 14. května 2019 10:36 )

matylda-rut: Velmi výstižně napsáno. Nechápu, že si nikdo nevšiml, že otci hrabe... Tohle se nestává ze dne na den.

papik ( 14. května 2019 09:52 )

Spíš ho mohla zabít jeho střelená máma, ale méééédia se budou držet první verze samozvaného obvinění jak exkrement košile, a místo aby uznaly svou chybu, budou radši soutěžit v konspiraních teoriích. A nakonec z toho bude komedie média vs. vlastní úsudek typu Nečesaný a Kramný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání