Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vražda prvňáčka v Pardubicích (†7): Záchranáři spěchali za dospělým, umíralo ale malé dítě!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Aktualizováno -
13. května 2019
13:06
Autor: ČTK, yks - 
13. května 2019
08:59

V noci na pondělí došlo v dvojgeneračním domě v pardubické čtvrti Studánka k násilné smrti malého chlapečka. Jeho otce údajně zatkli kriminalisté. Podle nejaktuálnějších informací  se momentálně rozhoduje o tom, zda je muž za své činy trestně zodpovědný. V takovém případě by mu hrozil až výjimečný trest!

Pardubičtí kriminalisté vyšetřují násilnou smrt dítěte. Podle zatím neověřených informací ČTK se obětí stal 7letý chlapeček, který teprve začal chodit do školy. Údajným pachatelem zločinu má být jeho otec (40). K činu došlo ve dvojgeneračním domku ve čtvrti Studánka na okraji Pardubic.

Podle informací televize Nova se v době činu na místě nacházely čtyři osoby, patrně prarodiče dítěte. Jeden z dospělých pak volal záchranku. Podle všeho nejprve záchranáři vyráželi na pomoc právě chlapcově otci.

„V noci ze 12. na 13. května vyjížděla posádka k dospělému muži. Na místě bylo nalezeno malé dítě v bezvědomí,“ sdělil mluvčí pardubické záchranky Aleš Malý.

Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel,“ dodal Malý. 

Potom už na místě zasahovala i policie. „Okolo jedné hodiny ranní vyjížděli policisté i kriminalisté do rodinného domu v Pardubicích, kde došlo k úmrtí dítěte mladšího deseti let,“ potvrdila pro Blesk mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. 

V domě údajně bydlí také matka dítěte se sourozencem zavražděného chlapečka. „Vůbec to nechápeme, jsme z toho v šoku. Byl to hodný chlap, o rodinu se staral, měl normální zaměstnání. Jeho žena měla nějaké problémy, i s alkoholem, o děti se odmítala starat,“ sdělili iDnes sousedé rodiny.

Televize Nova uvedla, že v následujících 48 hodinách soud rozhodne, zda půjde muž do vazby. Za vraždu nezletilého dítěte by mu mohl hrozit i výjimečný trest. 

O dramatické situaci na místě svědčí informace od policejní mluvčí. „Bylo ihned jasné, že se jedná o násilnou smrt,“ uvedla Janovská. Policie podle ní případ intenzivně vyšetřuje, s ohledem na jeho citlivost a probíhající úkony však mluvčí odmítla uvést podrobnější informace.

ciiica ( 16. května 2019 23:54 )

Udělal to právě proto, že se chtěla rozvést ona

villon ( 13. května 2019 23:31 )

Za to může ta ženská, protože chlastá, to je jasný. Z tatínka teď udělají obětního beránka a lůza si na něm smlsne hůř než na Kramňákovy.

PPP150W ( 13. května 2019 20:26 )

Je spousta nešťastných lidí, ale jen málo kdo kvůli tomu zabije dítě. To za jeho neštěstí nemůže. Je jen málo opravdu vážných důvodů k sebevraždě, ale k vraždě dítěte takový důvod prostě není.

Eviku ( 13. května 2019 20:21 )

tesarl ( 13. května 2019 17:57 )

tesarI vlez si do svého nicku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání