Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policisté našli v náklaďáku na D1 13 migrantů! Tísnili se za falešnou přepážkou

Aktualizováno -
11. dubna 2019
12:32
Autor: lm - 
11. dubna 2019
12:11

Celkem 13 běženců objevili policisté ve čtvrtek ráno v náklaďáku na D1. Byly mezi nimi i tři malé děti. Policie je všechny zadržela. Litevský řidič je nyní podezřelý z převaděčství.

Policisté náklaďák s britskou poznávací značkou zastavili ve čtvrtek přibližně v devět ráno na 162. kilometru dálnice u Velké Bíteše. "Vozidlo jsme vytipovali na základě poznatků Ředitelství služby cizinecké policie a dobré mezinárodní policejní spolupráce s okolními státy (Německo, Slovensko a Maďarsko). Na základě těchto poznatků jsme dodávku monitorovali s podezřením, že by mohla sloužit k nelegálnímu převozu osob přes státní hranice ČR, což se po jejím zastavení a důsledné kontrole potvrdilo," informoval mluvčí Policejního prezidia Jozef Bocán.

Ve voze značky Mercedes za falešnou přepážkou objevili tísnících se 13 migrantů, z toho 3 děti přibližně ve věku čtyř let a 10 dospělých. Cizinci byli následně převezeni na Krajské ředitelství policie, kde se rozhodne o jejich osudu. "Řidič vozidla je litevské státní příslušnosti a je podezřelý z převaděčství," doplnil Bocán.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání