Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V Jičíně shodil mladík expřítelkyni ze 30 metrů a skočil za ní: Hrozí mu 18 let

Autor: chal - 
22. března 2019
11:35

Krajský soud v Hradci Králové se zabývá případem dvou bývalých milenců, kteří v září 2017 spadli z osmimetrové zdi u rozhledny Milohlídka v Jičíně. Tříměsíční vyšetřování ukázalo, že se nejednalo o nešťastnou nehodu, jak policisté původně mysleli, ale o pokus o vraždu. Mladík podle vyšetřovacího spisu expřítelkyni shodil z vyhlídky nad 30metrovou strží a pak za ní skočil.

Pokud bude údajnému zhrzenému milenci prokázána vina, hrozí mu 18 let za pokus o vraždu své bývalé přítelkyně. Incidentem, který se odehrál v září 2017 u rozhledny Milohlídka v Jičíně, se zabývá Krajský soud v Hradci Králové.

Podle vyšetřovacího spisu události předcházel rozchod 18letého mladíka se stejně starou přítelkyní. Dívka po odloučení souhlasila se schůzkou u rozhledny Milohlídka v lesoparku Čeřovka na severu Jičína, ale na vyhlídce ji místo jeho přemlouvání nebo vyjasnění situace málem čekala smrt.

Mladík se totiž pokusil bývalou přítelkyni shodit z 8metrové opěrné zdi na místě bývalého lomu. Dívce se podařilo zachytit zábradlí, agresor ji tak musel k okraji strže dovléct násilím.

Když dívka spadla, zhrzený milenec se vrhl za ní s cílem spáchat sebevraždu. Ani vražda, ani pokus o sebevraždu se ale údajnému pachateli nepodařily. Bývalí milenci dopadli po osmi metrech na skálu, každý na jiné místo. Oba utrpěli vážná zranění, poškozená měla podle spisu zlomené čtyři obratle.

Pomoc dvojici přivolala svědkyně, která byla v době incidentu nedaleko vyhlídky a zaslechla křik a ránu. Dívku vyprostili hasiči, mladíka se z těžko přístupného místa podařilo dostat jen díky vrtulníku.

Policisté o události nejprve informovali jako o nešťastné události. „Pár vylezl na ochoz, kde se objímali a při otáčení oba uklouzli a spadli přes okraj ochozu do rokle. Hra na Titanic mohla skončit tragédií,“ sdělila pár dní po události policejní mluvčí.

Mladík si vyslechl obvinění z pokusu o vraždu v prosinci, zhruba tři měsíce po incidentu v době, kdy už byli oba mladí lidé z nemocnice doma. Hrozí mu dlouhých 18 let vězení.

ddpetr33 ( 22. března 2019 11:47 )

'?-Najděte nahe_zeny ve vašem městě zde : Muz.So/Zeny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání