Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ondřejovi odmítli nalít pivo zdarma: Palicí umlátil náhodného štamgasta!

Autor: DH - 
18. března 2019
12:08

O třetím březnovém víkendu došlo na Slovensku k velice brutálnímu činu, při kterém přišel o život jeden člověk (†28). Již dříve trestaný muž (22), kterého policie stíhá za další porušení zákona na svobodě, tu měl ve vzteku palicí ubít štamgasta hospody, kde mu odmítli nalít. Muže si měl vybrat náhodně.

K události došlo v obci Dobšiná nedaleko Rožnavy. Mladý Ondřej (22) byl na svobodě stíhaný za vykradení právě téže hospody, kam se v sobotu v podvečer vrátil s tím, že chce po majiteli alkohol zdarma. Ten ho pochopitelně vyhodil. Agresivní Slovák se s tím ale odmítl smířit.

„Šel domů a přinesl si takovou velkou palici,“ popsal situaci pro TV JOJ jeden ze svědků to, jak se mladík vrátil k sobě domů, kde se měl na čin připravit. U krčmy si dokonce svlékl kabát, aby se mu lépe bojovalo. S téměř metrovou těžkou kládou pak čekal před vchodem.

Ondřej neměl, podle očitých svědků, v plánu napadnout někoho konkrétního, když pak z hospody jako první vyšel nic netušící Štefan (†28), okamžitě ho měl muž praštit po hlavě, oběť se neměla čas jakkoli ubránit. Ondřej prý svůj cíl udeřil do oblasti hlavy několikrát. Jak navíc někteří uvádějí, s útočníkem byla na místě i jeho družka, která napadeného ještě obrala. „Jeden ho zbil a jeho žena ho potom okradla. Peníze mu sebrala,“ potvrdil svědek události pro TV JOJ.

Kolemjdoucí lidé okamžitě přivolali záchranáře, kteří muže resuscitovali přibližně hodinu. Jeho vážná poranění však byla neslučitelná se životem. Pachatel z místa činu utekl. Policie ho však brzy dostihla. „Muže podezřelého ze spáchání skutku policisté zadrželi a po vykonání potřebných procesních úkonů ho umístili do cely předběžného zadržení,“ řekla TV JOJ policejní mluvčí Lenka Ivanová. Již dříve trestaný Ondřej tak bude s největší pravděpodobností čelit obvinění z vraždy. Celý incident navíc zachytily i městské kamery, jejich záznam by měli mít policisté k dispozici.

salto ( 19. března 2019 09:15 )

Jóó, na Slovensku, tam to žije

offline ( 18. března 2019 14:35 )

No právě, ožratý ako sviňa by to neudělal.

slovane ( 18. března 2019 14:14 )

Viacerí Rómovia sa ozvali, že ich tragédia veľmi mrzí, avšak apelovali na verejnosť s tým, aby všetkých nehádzali do jedného vreca. Vyšetrovateľ KRPZ v Košiciach obvinil 22- ročného Ondreja z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Tentoraz mu hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Vrah, ktorý na smrť dobil drevenou metrovicou futbalového brankára Štefana už bol v minulosti trestaný. Len v marci bol prepustený z výkonu trestu. V Dobšinej panuje strach. Ľudia zorganizovali spomienkové stretnutie na Štefanovu počesť.

slovane ( 18. března 2019 14:00 )

nevieš si ani incident vygoogliť o aké etniku išlo? Ty hezká liska? Ved to boli romovia

jarok ( 18. března 2019 13:58 )

vraždil triezvy cigán

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání