Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Holubář Vladimír zlikvidoval mafiánského bosse? Kriminálka tomu nevěřila 17 let. Pak na něj poslala zásahovku!

Autor: DH - 
23. ledna 2019
19:30

Zásahovka vzbudila pořádné pozdvižení ve slovenské Spišské Nové Vsi. Tam v úterý zadrželi chovatele holubů Vladimíra M., kterého podezírají z více než 17 let staré vraždy mafiánského bosse!

Obětí mordu ze srpna roku 2001 byl Emil N. (†37), typický boss devadesátých let. Žil z výpalného, lichvy a především výdělků ze svých barů. Na okolí působil sebevědomě, rád se chlubil svým majetkem.

Z vraždy mafiána je podezřelá další známá postava regionu pod Tatrami, chovatel holubů a podnikatel Vladimír M. (57). Při ranní cestě domů ho v autě zadržela zásahová jednotka a později ho už v poutech odvedla do rodinného domu ve Studenci, kde bydlí. Motivem pro vraždu mu měla být závist.

Podle informací Plusky Vladimír M. na přelomu tisíciletí žárlil na postavení Miťa N., chtěl získat jeho moc a především i jeho přítelkyni Natálii. Z těchto důvodů v osudné dny začal mafiána sledovat, aby si nastudoval jeho denní režim, což ale nebylo nic tak složitého, protože byli s Emilem v té době sousedy. Sdíleli společný vchod v bytovém domě ve Spišské Nové Vsi.

Když si Vladimír M. vše pečlivě připravil, se svým komplicem Slavem (44) čekali na Emila N. před jeho domem. Podle informací Plusky jednoho srpnového večera roku 2001 zastavil před vchodem do paneláku stříbrný mercedes. Když z něj dotyčný vystoupil, okamžitě ho napadl právě Vladimír M. se Slavem a dvěma zbraněmi ráže 7,65 mm do něj vypálili pět ran. Po dvou zásazích do hlavy, dvou do zad a jednom do ruky mafián nemohl přežít. Útočníci po svém činu utekli do přilehlé zahrádkářské oblasti.

Obyvatelé ulice Jilemnického ještě nyní s hrůzou na onu noc vzpomínají. „Bylo to šokující, koukali jsme na televizi, slyšeli jsme výstřely, utíkali jsme k oknu. Viděli jsme tam mrtvolu, brzy jsme se dozvěděli, že jde o něj. Vzbuzoval strach, měl na kontě hodně vymáhání výpalného,“ řekla jeho sousedka Maria Plusce.

Kriminalisté Vladimíra M. i jeho komplice nyní obvinili z vraždy. Oběma jim v případě dokázání viny hrozí 12 až 15 let odnětí svobody. Podezřelí jsou údajně nyní na cele předběžného zadržení a podle mluvčí policejního prezidia se nyní pracuje na uvalení vazby.

 

 

 

krtek. ( 23. ledna 2019 22:16 )

ano poděkovat za to že jim ušetřil práci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání