Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mrazivé detaily mafiánské popravy: Pět kulek pro nepohodlného zločince i zisk z prodeje heroinu

Autor: DH - 
25. ledna 2019
18:00

Třiadvacátého ledna letošního roku zasahovala ve Spišské Nové Vsi v podhůří Tater speciální jednotka NAKA, která zde zatkla mafiána Vladimíra M. (57). Ten měl ze žárlivosti zavraždit někdejšího bosse místního podsvětí Emila Miťa N. (†37). Od zadržení údajného vraha na povrch vyplývají hrozivé detaily kruté popravy.

Zajímavostí je, že se vyšetřovatelé dostali k převratným informacím o pachateli vraždy až po dlouhých 17 letech. Na kontroverzního podnikatele Vladimíra M. měl poukázat vězeň Jusuf R., který pochází z Albánie, píše server Pluska.sk.

Podle zdrojů Plusky se měl Albánec, který si má odkroutit několikaletý trest odnětí svobody, rozpovídat o aktivitách Emila N. a také o tom, kdo mohl z jeho smrti nejvíce profitovat. Jusuf R. vedl, podobně jako i Emil N. a Vladimír M., ve Spišské Nové Vsi noční podnik. Bylo ale veřejným tajemstvím, že také obchoduje s tvrdými drogami. I on měl ze smrti mafiánského bosse vytěžit.

„Tehdy dostal zásilku pěti kil heroinu a zisk z prodeje si měli rozdělit s Miťem. Díky jeho smrti mu ale zůstalo všechno,“ řekl Plusce informovaný zdroj. Právě Jusuf ale podle všech indicií při spolupráci s kriminalisty poukázal na osobu Vladimíra M., který si krátce před vraždou poseděl ve vězení. Když se vrátil, rozhodl se zavraždit Emila Miťa N., především kvůli postavení, moci a také kvůli jeho tehdejší přítelkyni Natálii, která mu padla do oka. Jedenadvacátého srpna roku 2001 pak měl se svým komplicem Slavomírem S. (44) počkat na Miťa u jeho vchodu, tiše k němu přistoupit a pěti ranami ho usmrtit. I druhý podezřelý muž je nyní ve vazbě.

Vladimír M. je na okrese pod Tatrami známou personou. Je pěstitelem holubů a mezi lidmi se o něm hovoří jako o nebezpečném člověku s kriminální minulostí. Mafián má v současné době ale i vážné zdravotní komplikace a i u soudu, který měl rozhodnout o jeho vazbě, nevypadal dobře. V současné době žije v novostavbě ve Studenci se svojí o třicet let mladší přítelkyní.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání