Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Honzu (†19) umlátili a rozsekali mačetou: Přísný trest pro Tomáše a Adama!

Autor: ČTK, lm - 
11. ledna 2019
11:49

Vysoké tresty si od soudu odnesli dva mladíci, kteří loni podle policie velmi brutálně zavraždili 19letého Honzu. Nejspíš kvůli dluhům ho nejdříve umlátili baseballovou pálkou a posléze rozsekali mačetou. Kickboxeři Tomáš a Adam si za to v pátek vysloužili 23 a 22 let ve vězení. Podle státního zástupce bude jejich resocializace obtížná. Rozsudek ale ještě není pravomocný.

Výjimečné tresty vynesl ústecký krajský soud nad dvěma mladíky, kteří podle obžaloby loni v Bitozevsi surově ubili svého vrstevníka. Tomáš P. má jít do vězení na 23 let, Adam K. na 22 let.

Rozsudek měl padnout už v prosinci, soud však byl tehdy odročen, protože se neodstavila poslední svědkyně. Ta vypovídala až v pátek, její výpovědí bylo dokazování skončeno.

Při závěrečné řeči státní zástupce navrhl uznat obviněné z vraždy a jednoho z obžalovaných z vydírání. Vyjádřil pochyby o možné resocializaci obou mladíků. Oba obžalovaní se podle něj během soudních jednání snažili účelově svalit vinu na druhého. Státní zástupce rovněž uvedl, že čin obžalovaní plánovali a že ho provedli zvlášť zavrženíhodným způsobem. Navrhl proto pro oba výjimečný trest 23 let.

Obhájci obou téměř shodně uvedli, že jejich klient jednal pod vlivem toho druhého.

Poslední vyslýchaná svědkyně před soudem řekla, že jí jeden z obžalovaných o vraždě po činu řekl. Zavezl ji dokonce na místo vraždy a ukázal jí tělo. Uvedla, že o tom nikomu neřekla, protože měla strach, že se jí něco stane. Dívka vypověděla, že byla s oběma obžalovanými často v kontaktu, že byli kamarádi a s jedním z nich měla dříve vztah.

Brutální vražda devatenáctiletého hocha u Bitozevsi na Lounsku se stala loni v lednu. Předcházely jí spory kvůli opravě auta. Dvojice před vraždou mladíka podle obžaloby vylákala na schůzku a násilím za použití ran baseballovou pálkou ho dostali do nákladového prostoru dodávky a odvezli za dalším mužem právě kvůli nevyřízeným záležitostem ohledně opravy vozidla. Na domluvené místo za Žatcem přijeli jedním autem obžalovaní Adam K. a Tomáš P. a druhým dva další muži. Ti se šli podívat do dodávky, kde spoutaný mladík ležel. Podle spisu jeden z mužů řekl útočníkům, aby ho odvezli do nemocnice nebo vyhodili někde, odkud si dojde pro pomoc. Poté muži odjeli.

Útočníci ale odvezli zraněného na odlehlé místo za Bitozevsí, kde ho vytáhli z auta a začali ho tlouct baseballovou pálkou do hlavy a hrudníku. To jim však nestačilo. „Následně jeden z obviněných šel do dodávky pro mačetu s plastovou rukojetí, s níž se poté vrátil k ležícímu poškozenému a za přítomnosti druhého obviněného s ní poškozeného začal sekat a řezat do horní poloviny těla v okolí krku.“ Tělo následně nechali v lese pod listím a odjeli na samoobslužnou myčku do Mostu. Příčinou smrti bylo podle znalkyně pohmoždění a otok mozku. Zranění, která Honzovi způsobili, zaplnila v obžalobě půl stránky.

antismejd ( 11. ledna 2019 15:49 )

přísný trest pro tyto superšmejdy?? umlátit a rozsekat mačetou!

marlen52 ( 11. ledna 2019 15:45 )

škoda že není trest smrti

urim ( 11. ledna 2019 13:47 )

Tihle dva jsou na světě zbyteční.

Huron ( 11. ledna 2019 13:30 )

Pro takové případy by měl být trest smrti.Příjde prezident jako byl Klaus a budou puštěni na amnestii.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání