Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Máma od nás odešla,“ namluvil Daniel své dcerce. Ve skutečnosti ji zavraždil a zazdil ve sklepě!

Autor: DH - 
9. ledna 2019
18:50

Polští kriminalisté si připisují velkou trefu do černého. Po devatenácti letech vypátrali tělo tehdy dvacetileté ženy, kterou zavraždil a zazdil ve sklepě její muž. Následně ji obvinil z útěku od rodiny, papírově se s ní rozvedl a na dceru pobíral dávky. Nyní mu hrozí až doživotí.

Kriminalisté z polského Slupska odhalili po téměř devatenácti letech hrůznou vraždu. Tělo pohřešované ženy nalezli zazděné ve sklepě domu, kde žila s manželem a s dcerou. Uvedla to polská televize TVN.

Podle polského televizního kanálu jsou všichni, včetně rodiny zavražděné Angeliky Jakubowské, přesvědčeni, že za činem stojí její bývalý manžel Daniel M. Stejného názoru jsou i kriminalisté a státní zástupci. Ti nyní třiačtyřicetiletého muže obvinili z vraždy.

Obžaloba u soudu uvedla, že měl pachatel svůj čin provést v říjnu roku 1998. „Nejspíše ji uškrtil elektrickým kabelem. Mrtvolu strčil do cestovního vaku, který ukryl ve sklepě,“ uvedl mluvčí prokuratury.

Danielovi hrozí za vraždu až doživotí. Proti muži navíc hraje i fakt, že hrůzný čin popírá a po údajné vraždě ženy proti ní poštval i vlastní dceru. Tu totiž přesvědčil, že ji matka opustila a odstěhovala se do zahraničí.

Svůj čin spáchal, když byl dívence teprve rok. Sám se o ni přitom staral jen šest let. Pak ji opustil, svěřil dítě do péče babičky a opakovaně a neúspěšně se snažil žít s jinými ženami. „Hodně se mi po mámě stýskalo. Večer jsem nemohla usnout a plakala jsem,“ svěřila se dnes jedenadvacetiletá dívka televizi TVN.

Vrcholem všeho pak bylo, že se Daniel M. se svojí ženou dokonce papírově rozvedl, přičemž přepsal příjem rodičovských dávek na svoji osobu. Díky tomu mohl na dceru soustavně pobírat dávky.

Magdalena (21) vyrostla bez matky, vždy toužila zjistit, co se jí stalo. Nakonec v případu sehrála velikou roli. Díky jejímu DNA mohla totiž polská policie s jistotou říct, že nalezené tělo doopravdy patří její mamince.

„Vždy jsem věřila, že se máma najde,“ uzavřela pro televizní kanál TVN mladá dívka smutný příběh. Jistě si ale nemyslela, že k tomu dojde tímto způsobem.

 

XLADI ( 9. ledna 2019 19:53 )

Za pár let takhle najdou i Pourovou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání