Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lenka (12) odešla na nákup, a domů se nevrátila. Rodina ji hledá už 10 dní

Autor: ital - 
9. ledna 2019
12:31

Již deset dní čekají rodiče ze slovenské obce Spišská Nová Ves na to, zda se objeví jejich dcera Lenka (12), která náhle zmizela. Odešla se svojí kamarádkou na nákupy, a domů se již nevrátila. Poslední stopu mají příbuzní z místní železniční stanice, kde podle svědků nastoupila do auta.

Před Silvestrem odešla dvanáctiletá Lenka z osady Vilčurňa ve Spišské Nové Vsi na Slovensku. Od té doby se po ní slehla zem. Její rodina zahájila rozsáhlé pátrání na vlastní pěst, obávají se, že dívka byla unesena. „Nevíme, z jakých důvodů ji někdo odvezl. Máme ale podezření, že to byl někdo, kdo jezdí autem. Kradou a unášejí děti. Za jakým účelem, to netušíme,“ vysvětlil TV JOJ příbuzný Jozef Makura.

Poslední informaci mají příbuzní z místní železniční stanice. Prý ji zde svědkové viděli nastupovat do auta. Jak ovšem vozidlo vypadalo a kterým směrem jelo, to nevědí. Rodiče po ní pátrali i na železniční stanici v Popradu. Tam však nebyla. Hledají i v osadách popradského okresu, kde měla dívka své kamarády, a rovněž v Košicích. Po městech vylepují plakáty. Jsou zoufalí, neboť dívka u sebe neměla ani telefon.

„Policie provádí prohlídky na místech, kde by se nezvěstná dívka mohla vyskytovat. Informovaná byla městská i železniční policie. Poskytli jsme i fotografii nezvěstné,“ informovala mluvčí Krajského ředitelství v Košicích.

Lenka měří okolo 158 centimetrů. Na sobě měla zelenou bundu, černé kalhoty s barevnými vzory a zateplené kozačky. Příbuzní se obávají nejhoršího, že se dívka stala obětí překupníků. Slovenská policie žádá, aby ji obyvatelé v případě jakýchkoliv informací o nezvěstné bezprostředně informovali na čísle 158.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání