Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Terezin právník se drsně pohádal u soudu: Padlo bezprecedentní rozhodnutí!

Autor: chal - 
1. března 2019
09:26

Čtvrteční stání soudu s Terezou H. (22) v Pákistánu bylo pořádně napjaté. Právník obžalované měl ostrou výměnu názorů se státním zástupcem a nařkl celníky, že si obvinění proti jeho klientce úplně vymysleli. Soudce pak vynesl rozhodnutí, jaké v Pákistánu nemá obdoby. Státnímu zástupci povolil pronést závěrečnou řeč ještě jednou.

Navzdory soudcovu opakovanému slibu verdikt v Terezině případu do konce měsíce nepadl. Poslední únorový den totiž Terezin právník ještě vedl svou závěrečnou řeč, kterou by měl dokončit na dalším stání. To se uskuteční v pondělí.

Na dalších jednáních pak závěrečnou řeč přednese právní zástupce spoluobviněného a překvapivě dostane další šanci promluvit i státní zástupce.

Tomu soudce totiž vyhověl v žádosti přednést závěrečnou řeč ještě jednou, aby dovysvětlil některé body své řeči. Opakování závěrečné řeči ale odporuje justičním zvyklostem, podle novináře Alího Aršáda dokonce i těm pákistánským. Soudce nicméně žalobci přikázal, aby byl co nejrychlejší.

Terezin právník se ve čtvrtek opřel do celníků, kteří Češku loni 10. ledna zadrželi. Podle Asghara Dogara soudu nepředložili žádné důkazy, které by Terezu z pašování usvědčovaly. Jejich důkazy označil za tak slabé, že je vůbec nebere v potaz.

Dogar na předchozím jednání dokonce celníky nařkl z falešného obvinění. Kufr, ze kterého celníci vytáhli pytlíky s téměř devíti kilogramy heroinu, prý jeho klientce nepatřil. Tereza daný den na letišti neměla mít zavazadlo vůbec. Celníci podle něj selhali a neposkytli jediný záběr z kamer na letišti, který by Terezu zachycoval s daným kufrem.

Státní zástupce po Dogarově řeči oponoval s tím, že Tereza skutečně vinná je. Právník obviněné Češky svou klientku začal bránit, a mezi oběma muži tak začala krátká slovní přestřelka. „Stalo se poprvé, že by se takhle pohádali,“ sdělil Blesku Alí Aršád. Napětí zkrátka stoupá, všichni zúčastnění ví, že se rychle blíží konec.

Celníci zadrželi Terezu loni 10. ledna na letišti v Láhauru a obvinili ji z pokusu ze země propašovat téměř devět kilogramů heroinu. Tereza se od zadržení zúčastnila několika desítek soudních stání. Od začátku tvrdí, že je nevinná.

blackhole1 ( 2. března 2019 19:31 )

Ty budeš taky pěkný hovado tupý co?

strfnadice ( 2. března 2019 13:27 )

Každej je zodpovědnej za svý SRAČKY

strfnadice ( 2. března 2019 13:11 )

PRO ROKOBLB....tohle může napsat jen debil co byl nejdál v místní hospodě,nebo za humny na poli....co sem pletete nějaký moře a dovolený,kvůli štětce co pašovala drogy,držte se tématu a neházejte všechny do jednoho pytle

rokoblb ( 2. března 2019 07:14 )

Když člověk dnes vidí tu omladinu co by jen brala a myslí si že jsou střed světa, tak by blil! Instagram plný debilek polonahych, každý kreten tam 1000 x vystavuje svou hnusnou držku, dealeři s hromady peněz, blbky a blbci bez mozků si nabíjí své komplexy že se mají, tak ostatní zavidtte. Neuvědomují si jak jsou trapný a ubohý. Radši na Šumavě s pejskem, než na pláži plné silikonových debilek a teplých Kenů Tento pokřiveny svět vám přeju ale také to utrpení které si všichni zasloužíte!

la.ma ( 1. března 2019 22:45 )

Akbar Hasanko, tato diskuze není o La.ma, ale o něčem jiném, zkus to pochopit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání