Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Tereza je nevinná!“ U soudu zazněly závěrečné řeči. S advokátem si posílali polibky

Autor: chal - 
25. února 2019
16:25

Pákistánští celníci zadrželi Terezu H. (22) loni 10. ledna a v jejím kufru našli téměř devět kilogramů heroinu. Češka předtím ale prošla přes dvě kontroly, drogu s podivem objevila až ta třetí. Podle Terezina právníka to má jednoduché vysvětlení – opiát do zavazadla dali sami celníci! Advokát to řekl v rámci své závěrečné řeči u pondělního soudu. Tereza je podle něj nevinná a stala se obětí falešného obvinění.

Ve čtvrtek odcházela Tereza od soudu zklamaná, líčení totiž kvůli stávce soudců vůbec neproběhlo. Pondělní stání už ale obžalovanou ženu pořádně nabilo pozitivní energií. Terezin právník Asghar Dogar konečně mohl zahájit svou závěrečnou řeč a její obsah jeho klientku velice potěšil.

„Neprovedla nic špatného, je nevinná,“ řekl podle pákistánského novináře Alí Aršáda obhájce. Právník obvinil celníky z falšování důkazů a podání křivé výpovědi. Advokát dokonce členy bezpečnostní složky obvinil, že drogy Tereze do kufru nastrčili oni sami!

Taková slova pochopitelně vyvolala rozruch, jedná se o velmi závažné obvinění. Svůj pondělní výstup právník zakončil s tím, že proti Tereze nesvědčí žádný spolehlivý důkaz.

Jelikož obhájce svou řeč pronesl v angličtině, Tereza rozuměla každému slovu a po skončení jednání se nedokázala ubránit úsměvu. S prací svého obhájce byla velice spokojená. Když soudce odešel, dokonce ho za jeho služby odměnila vzdušným polibkem! Právník ho pak podle Alího Aršáda opětoval.

„Dnešní stání jsem si moc užila. Obhajoba je silná,“ poznamenala viditelně potěšená Tereza cestou od soudu. Další jednání je na programu ve středu. Až Terezin právník dokončí závěrečnou řeč, naváže obhájce spoluobviněného s tou svojí.

Tereza se za rok, který uplynul od jejího zadržení, zúčastnila několika desítek stání. Řada z nich byla z rozličných důvodů odročena. Ať už šlo o nepřítomnost státního zástupce, nebo o stávku, všechny tyto okolnosti negativně ovlivnily plynulý průběh procesu. Soudce Šahzád Raza nicméně usměvavé brunetce několikrát slíbil, že do konce února vynese rozsudek – a Tereza se ho nemůže dočkat. Po dnešním dnu očekává jeho vynesení s velkou nadějí.

marlen52 ( 26. února 2019 16:06 )

nebývám sprostá ale tady jinak nemůžu ona se s toho normálně vyš.kala mají tam pěkný bordel a teď to odnesou celníci je to k smíchu

la.ma ( 26. února 2019 14:40 )

Terkacurva je přece z křesťanský školy...ona pakošům vysvětlí, že Ježiš umí zázraky a ať se kouknou na ni: ze průměrné bloncky je zázrakem překynutá šmudla no a z lidové umělecké dřevořezby se v kufru stala sypká ňam ňam hmota... jak to ta blbka ještě před celníkama ochutnávala ale pražandák z vesnice se jí zastane, on s mentálama pracuje v inkluzi, tak s nima soucítí

joldh ( 26. února 2019 14:34 )

Nechápu.....!!! Ta *** je těžký zločinec, to ti nevadí?????

Pohybovenadany ( 26. února 2019 13:54 )

Normální letiště ma plnou pr. del kamer . Takže je velice jednoduché ( pokud nebyly vyple) pohyb ný letišti sledovat krok po kroku . To jenom na letišti v Kunovicich a Horní Dolní je 5 kamer

nemamradods ( 26. února 2019 12:18 )

Každý kdo létá,nebo zná jak to na letišti chodí ví,že příruční zavazadlo pasažér má stále u sebe,pouze když toto projíždí rentgenem,což trvá se***.Tak nevím jak by ji celníci do toho kufru nacpali 9 kg drogy,navíc když v tom kufru měla i své osobní věci.A v případě prohlídky celníky je majitel zavazadla přítomen.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání