Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Naději vystřídalo obrovské zklamání: Terezin právník se snažil zbytečně

Autor: chal - 
21. února 2019
18:00

Do konce února bude jasno! Tuhle větu Tereza H. (22) od soudce slyšela už několikrát. Jestli ale Pákistánec svou předpověď skutečně vyplní, na to si budeme muset počkat. Kdyby záviselo jen na něm, konec soudu by patrně uspíšil a vynesl by slibovaný rozsudek co nejdřív. Jenže zdárný vývoj kauzy je ovlivněn mnoha okolnostmi…

Tereza ke čtvrtečnímu soudnímu stání vykročila s úsměvem. Obviněná Češka se totiž nemůže dočkat vynesení rozsudku, však už je také v pákistánském vězení přes rok a tento nepříjemný pobyt se chtě nechtě začíná na usměvavé brunetce podepisovat.

Ať už jde o její fyzický nebo psychický stav, život za mřížemi Tereze zcela logicky neprospívá. Údajné pašeračce ale novou energii do žil nalil soudce Šahzád Raza, když jí na začátku února slíbil, že do konce měsíce bude rozhodnuto. Tereza se už nemůže dočkat konce a stříhá pomyslný metr.

Bývalá fotomodelka se tak ve čtvrtek dostavila k soudu s dobrou náladou. Vydatnou měrou k tomu přispěl i Terezin právník. „V čekárně pro obviněné si s Terezou dal snídani a přiblížil jí, jak se na čtvrteční soud připravil,“ řekl Blesku pákistánský novinář Alí Aršád. Advokát prý Tereze udělal obrovskou radost.

Jenže dobrá nálada Tereze nevydržela dlouho. Vzhledem k probíhající stávce se totiž do soudní místnosti vůbec nedostala, a celý den tak strávila se svým obhájcem v čekárně. Soudci nezbylo nic jiného, než čtvrteční stání odročit a Terezu nechat odvézt zpět do vězení. Termín dalšího jednání určí v pátek. Příprava závěrečné řeči tak byla Terezinu právníkovi ve čtvrtek k ničemu.

"Dnešní soudní stání s občankou ČR se neuskutečnilo z důvodu stávky soudců. Datum dalšího stání zatím není známo," potvrdil Blesku mluvčí Ministerstva zahraničních věcí Michal Bucháček. 

Každé prodloužení trvání soudu je pro Terezu těžká rána, zvlášť když už se upnula ke konci února jakožto ke konci celé kauzy. Mladá Češka je navíc přesvědčená o své nevinně, každý další den v pákistánském vězení je tak pro ni utrpení.

Na Terezu čím dál více doléhá stres, který dříve držela na uzdě díky cigaretám. Tabákové výrobky jí ale soudce Šahzád Raza zakázal, jako vězeňkyně na ně totiž nemá právo. Obviněná Češka dříve nařízení obcházela díky policistům z eskorty, kteří ji kuřivo ze sympatie poskytovali, to se ale po důrazném zásahu soudce změnilo.

Pákistánští celníci Terezu zadrželi loni 10. ledna s téměř devíti kilogramy heroinu ve dvojitém dně jejího kufru. Bývalá luxusní společnice prý do muslimské země jezdila pracovně fotit spodní prádlo, o droze v zavazadle podle svých slov nic nevěděla.

punisherr ( 25. února 2019 09:17 )

nikde jsem se nedocetl, kdy ma byt dalsi soud. vi to tu někdo?

santusof ( 23. února 2019 07:44 )

jenom idioti vycházejí z těch nadpisů na půl strany......všeci vědí, že až to vyleze z krimu,evropský civil už na to nevyleze.....

punisherr ( 22. února 2019 22:31 )

je to bezcharakterni nula,. mastila si kapsu prevazenim drog ajeste se ta dilina chlubila, jak si zije...Ale.. na každou svini se už vaří voda 🍻🍻

punisherr ( 22. února 2019 22:15 )

by me zajimalo, kde Blesk vzal, že té slapce hrozí 10 let, když žalobce žádal nejvyšší trest a ten není v Prckystanu 10 let, ale cizincum doživotí!! a Pakistancum trest smrti. tak jakých 10 let??

punisherr ( 22. února 2019 21:49 )

no, mám obavy, abys neměl pravdu Pražáku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání