Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Život Terezy je v ohrožení: Po kolapsu drží hladovku!

Autor: chal - 
2. února 2019
08:09

Tereza H. (22), která v Pákistánu čelí obžalobě z pašování heroinu, ve vězení hladoví. Za celý den sní jen minimum jídla. Ke snídani si například dává pouze šálek čaje. Podle pákistánského zdroje Blesku za to může nespokojenost s délkou trvání jejího procesu. Tereza se prý navíc bojí o své zdraví, a tak se situaci rozhodla radikálně řešit...

Čtenáři Blesku si všimli, že Tereza ve vězení přibrala několik kilogramů. Mladá Češka měla před zadržením postavu modelky, však si také vydělávala svým tělem. To se ale během roku, který strávila v pákistánském vězení, změnilo. Terezin obličej se dlouhodobým působením vězeňské stravy pořádně zakulatil, což neušlo pozornosti čtenářů Blesku. „Hlady tam rozhodně netrpí,“ objevuje se často v diskuzích pod články o souzené Češce.

Změny váhy si pochopitelně všimla i sama Tereza a obavy o stav svého těla sdělila cestou od soudu pákistánskému zdroji Blesku, novináři Alí Aršádovi. „Nejsem spokojená se svojí postavou. Každým dnem tu přibírám,“ odpověděla. Podle Aršáda není váha jediným důvodem hladovění. Novinář tvrdí, že na Terezu začíná silně doléhat dlouhý proces, vynesení verdiktu se navíc zdá být v nedohlednu.

Aršád se od hlavního vyšetřovatele Terezina případu dozvěděl, že mladá Češka jí jen jednou denně. Měl šanci s Terezou u soudu prohodit alespoň pár slov, a tak se jí za čtenáře zeptal na důvody. „Pláče teď častěji,“ vysvětluje Aršád. „Přijde jí, že soud trvá moc dlouho, je z toho zoufalá,“ dodal Pákistánec. To podle něj snižuje ženin apetit ze všeho nejvíc.

Terezinu přibírání se nelze divit. Aršád Blesku popsal běžné týdenní vězeňské menu. „Dvakrát týdně má Tereza k jídlu jen zeleninu, třikrát týdně dostává kuře. Jednou za 14 dnů dostává birjání (indická obdoba rizota) a třikrát týdně se podává pákistánský dhal (kořeněná čočková kaše),“ říká Aršád. Už dříve Blesku sdělil, že Tereza nedostává jídla okořeněná tak silně jako ostatní vězni, z Evropy totiž není na ostrou a výraznou chuť zvyklá.

Kromě stravovacích návyků se Tereze ve vězení změnil i režim. Podle Aršáda nyní Tereza dostává jídla o hodinu později než dosud. „Snídaně je v šest hodin, oběd ve dvě a večeře v osm,“ vysvětluje Alí Aršád.

Pákistánci zatkli Terezu loni 10. ledna, když chtěla letadlem vycestovat ze země. V jejím kufru totiž našli téměř devět kilo heroinu. Zatčená Češka o něm podle svých slov nevěděla. Za pašování drogy jí hrozí deset let vězení.

mazanykralicek ( 3. února 2019 15:06 )

Ona pláče a oni se jí ptají, proč pláče a jestli je naštvaná kvůli “case bosses” jako těm hlavním lidem v případu

kristinn ( 2. února 2019 17:24 )

hasane, super postreh!!!Presne, musela o tom vedieť!

alenotakno ( 2. února 2019 17:21 )

Nestrovnávej tyto věci dohromady. Ve věznicích jsou ti, co způsobili, způsobují dále někomu škodu, na majetku, na zdraví, za zmařené životy atd. Tady se nic takového nestalo. Nesdílím s vámi ty sprosté komentáře, udělala vám něco? Nadávejte na ty opravdové zločince.Stejně to nepomůže,život jde dál

hasan evina ( 2. února 2019 16:55 )

A čo by o tích "slušných dievčatách" mali tak asi podla teba písať? To, že sú slušné? No tak to by bolo velice zaujímavé

majojo ( 2. února 2019 16:09 )

A drží ta krááva hladovku z principu na protest proti nespravedlnosti nebo proto, aby zhubla? Blbá je na obojí dost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání