Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Požár při koncertu v MeetFactory: Evakuovali 500 lidí včetně Kollera a Pauhofové

Aktualizováno -
12. prosince 2018
06:24
Autor: ČTK, yks - 
11. prosince 2018
23:23

Budovu klubu MeetFactory na pražském Smíchově zasáhl v úterý v noci požár. Podle dosavadních informací oheň zasáhl jeden z billboardů a část střechy. Evakuovány byly stovky lidí.

Na pražském Smíchově v úterý pozdě večer hořela střecha kulturního centra MeetFactory. Hasiči společně s policií z budovy evakuovali zhruba 500 účastníků koncertu, všichni jsou v pořádku. Pražští hasiči to uvedli na Twitteru.

Na objektu hořel billboard a část střechy na ploše asi čtyři krát dva metry. Hasiči o požáru a evakuaci informovali kolem 23:00, zhruba po deseti minutách už hlásili, že oheň dohašují. Zasahovalo několik jednotek.

Lidé byli podle hasičů z budovy schopni odejít sami, hasiči jim pak předávali oblečení ze šatny. „Všechny osoby jsou již na hlavní komunikaci a mimo nebezpečí,“ napsali hasiči před 23:15.

Na místě probíhal koncert zpěvačky a písničkářky Kataríny Kubošiové, vystupující pod uměleckým jménem Katarzia. Podle agentury AKTU.cz byli mezi evakuovanými také muzikant David Koller a umělec David Černý, kteří společně MeetFactory provozují, nebo herečka Táňa Pauhofová. 

„Koncert se už chýlil ke konci, když vypukla evakuace. Všechny nás to překvapilo, ale nakonec všechno proběhlo hladce,“ řekl AKTU.cz jeden z pořadatelů. Po půlnoci hasiči zásah ukončili. „Příčinu a rozsah škod zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policistů,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Video  Kvůli požáru bylo z MeetFactory evakuováno přes 500 lidí.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

AliAlice ( 12. prosince 2018 11:54 )

honza46....

adeso ( 12. prosince 2018 10:45 )

no on ten Černý... když pominu jeho šílené názory, tak je to taková divná špína. Nikdy jsem ho neviděl ve stavu civilizovaného člověka, což je pro něj obrovská škoda.

honza46 ( 12. prosince 2018 07:47 )

nepřeju nikomu nic zlého, ale Kollera absolutně nesnáším

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání