Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tělo misionáře domorodci napíchnou na kůl jako strašáka?! Bude děsit další nezvané hosty

Policie pátrá po těle misionáře zabitého Sentinelci: Mohlo by sloužit jako strašák?
 (Autor: Archiv Blesku)
Autor: DH - 
27. listopadu 2018
11:02

Je to už téměř deset dní, co na ostrově Severní Sentinel v souostroví Andamany a Nikobary přišel o život misionář John Allen Chau (†27). Jeho tělo však stále nikdo nenalezl a policie se obává, aby nebylo zneužito k odehnání dalších nezvaných návštěvníků - domorodci by ho mohli napíchnout na kůl jako strašáka. V minulosti to už totiž udělali...

Poté, co policie vyšetřující vraždu mladého amerického misionáře Johna Chaua (†27) obvinila izolovaný kmen Sentinelců, se jali pátrat po jeho těle. I v této záležitosti se vypravili do těsné blízkosti ostrova, kde na nepřátelské členy kmenu opět narazili.

„Koukali na nás a my zase na ně, byli asi 400 metrů od nás, připraveni znovu zaútočit,“ popsal médiím jeden z policistů, který se pátrání po těle misionáře účastnil. Domorodci měli podle něj v rukou zbraně. Veškerá snaha úřadů tak prozatím přichází vniveč. Ve hře je navíc i další možnost. Tělo si mohl kmen ponechat.

Policisté nyní pracují s teorií, která tento otřesný případ vraždy spojuje s událostmi z roku 2006. Tehdy na pláže izolovaného ostrova připluli dva rybáři, kteří v oblasti nelegálně rybařili. Kmen je oba zabil, jejich těla pak po týdnu napíchli na bambusový kůl obličejem k moři. Podle odborníků se jednalo o jakýsi symbol strašáka pro další potencionální vetřelce. Není tak vyloučeno, že tělo Chaua nedopadne podobně.

John Allen Chau se na ostrov vydal dobrovolně a cestu plánoval přes tři roky. Chystal se místní domorodce přiblížit k Bohu a považoval se za křesťanského vyslance. Na ostrov připlul nejprve sám, když ale domorodcům nabízel různé dary, pokropili ho sprškou šípů, misionář se nakonec ubránil Biblí a z ostrova uplaval. Když se pak s pomocí rybářů vrátil podruhé, takové štěstí už neměl. Lid ho prostřílel skrz na skrz a jeho mrtvé tělo pak táhnul v oprátce po pláži. V dopise rodině napsal, že za jeho případnou smrt nesmí domorodce vinit. S jeho vyjádřením souhlasí i jeho blízcí. „Za to, že už mezi námi není, si John může sám,“ uvedla jeho matka nedávno médiím.

 

bea.christ...@... ( 27. listopadu 2018 16:54 )

Doporučuji, nejlepší způsob, jak zhubnout > > > www.Takeslim.com

jonn ( 27. listopadu 2018 11:13 )

Dobře udělali .Náboženství to je zlo a to oni nechtějí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání