Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Pašeračka“ Tereza se obává nejhoršího: Státní zástupce na poslední chvíli vytahuje trumfy

Autor: chal - 
13. listopadu 2018
16:50

V úterý mělo proběhnout další stání soudu s Češkou Terezou H. (22), klíčový svědek se ovšem nedostavil. Státní zástupce soud navíc požádal o odročení o několik dní, aby získal čas na přípravu dokumentu, který by měl jako zásadní důkaz přispět k uznání české občanky vinnou.

Podle informací Ministerstva zahraničních věcí ČR měl soudce už v pondělí sdělit termín vynesení finálního rozsudku, to by ale udělal jen v případě, že by došlo k vyslechnutí svědka, kterého si státní zástupce pozval na poslední chvíli.

Zaměstnanec mezinárodního letiště v Láhauru, na kterém došlo k zatčení, se ale na pondělní ani úterní jednání nedostavil. „V úterý nedošlo k žádnému posunu případu z důvodu absence svědka,“ řekl Blesku zástupce tiskového odboru MZV ČR.

Pákistánský zdroj Blesku sdělil, že žalobce požádal soud o odročení stání o několik dní, aby měl dostatek času na přípravu dokumentu, který by měl výrazně přispět k odsouzení obžalované Češky. Vedle předvolání klíčového svědka při původně plánovaném posledním stání tak jde o další trumf státního zástupce, díky kterému bude dost možná tahat za delší stranu provazu.

Tereziny vyhlídky nevidí růžově ani bezpečnostní expert Andor Šándor. Podle bývalého šéfa vojenské rozvědky Češku soudce s nejvyšší pravděpodobností uzná vinnou, a mladá žena tak bude muset strávit dlouhou řadu let ve vězení.

V zemích jako Pákistán jsou totiž tresty za drogovou kriminalitu velmi přísné. Pokud by byla Tereza Pákistánka, za pokus o propašování devíti kilogramů heroinu by jí hrozil trest smrti.

Pákistánci zadrželi Terezu 10. ledna na letišti v Láhauru při kontrole. Celníci v jejím kufru našli devět kilo heroinu. Obžalovaná Češka od začátku tvrdí, že o těžce návykovém opiátu nevěděla, a do zavazadla ho někdo dal bez jejího vědomí.

Tereza je zavřená ve vazbě už deset měsíců. Před vypuknutím kauzy se údajně živila jako luxusní společnice ve Švýcarsku.

majojo ( 13. listopadu 2018 23:25 )

No a kdyby to poznala, co měla dělat? Rozběhnout se k nejbližšímu policajtovi a volat: Pane strážmistr, já mám snad v kufru drogy! Co by asi udělal? Strčil by ji do basy a .... bulvár by o ní stejně psal a ještě by byla za tupější krávu než je teď.

animka ( 13. listopadu 2018 22:17 )

On ji smích přejde, společnici za prachy.

dobry-cIovek ( 13. listopadu 2018 22:15 )

Ona si nevšimla, že je kufr o 9 kilo těžší. Hmm, a teď ještě tu pohádku o Červené Karkulce.

Melberi ( 13. listopadu 2018 21:40 )

A taky to tam mohla mít od začátku v jejím vlastním kufru, a nemusela o tom vědět. Záleží jaké máme kamarády...

Melberi ( 13. listopadu 2018 21:32 )

Tak mohl jen vyměnit kufr a přesunout věci. 9 kilo se těžko pozná u kufrů které mají kolečka. To je jako když do něho přidáte jednoho malého psa. Třeba Maltese.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání