Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zvrat v případu pašeračky Terezy! Soudce promluvil o rozsudku

Video se připravuje ...
Autor: ČTK - 
21. října 2018
07:54

Deset měsíců sedí Tereza H. ve vazbě v Láhauru poté, co byla na tamním letišti chycena s 9 kily heroinu v kufru. Podle průběžných záběrů od soudu, kam chodí i dvakrát týdně, se jí za mřížemi daří na první pohled dobře. Včera přes Blesk vzkázala, že konec očekává do týdne. Nyní to podle pákistánského webu The Nation potvrdil i soudce…

Pokaždé jiné šaty, upravené vlasy, make-up a především bezstarostný úsměv, když přichází se skupinou právníků a ochranky. Tereza nevypadá, že by ve vězení strádala. Podmínky má, zřejmě i díky svému pro Pákistán exotickému vzhledu, zdá se, dobré. Jako by si usměvavá dívka neuvědomovala, že by jí za pašování takového množství drog mohlo hrozit doživotí. Hrozbě trestu smrti unikla jen o vlásek – jednak je cizinka a drog bylo méně než 10 kilo. „Konec bude příští týden,“ vzkázala u včerejšího stání, které bylo odročeno z důvodu nemoci státního zástupce s tím, že další stání bude 23. října.

Dnes pákistánský web The Nation cituje slova soudce. „Nedělejte si starosti, konečné rozhodnutí bude učiněno tento měsíc,“ řekl podle pákistánského listu v reakci na to soudce obviněné.

Soudní proces v případu Češky pokračoval v sobotu, jednání ale bylo opět odročeno. K soudu se nedostavil svědek od celního úřadu. Další stání se uskuteční 23. října.

Podle deníku The Nation si obhajoba Češky u soudu stěžovala, že se proces příliš protahuje. Během uplynulých měsíců muselo být totiž soudní stání několikrát odročeno kvůli absenci vyšetřovatele, nepřítomnosti dalších svědků, stávce místních soudců nebo kvůli tomu, že soudce byl delší dobu na náboženské pouti. Obviněná je v těžké situaci kvůli odkládání konečného rozhodnutí případu, uvedla před soudem obhajoba.

Pákistánští celníci zadrželi Terezu 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v jejím kufru. Kromě Češky byl obviněn ještě jeden muž, který není z České republiky. Žena vinu odmítá.

Praha zatím nemá s Pákistánem uzavřenou smlouvu o předávání vězňů, české ministerstvo spravedlnosti ale o ni usiluje.

Mahony666 ( 23. října 2018 10:52 )

V Blesku vždycky věděli howno, tak jako s Kramným. V nadpisu vždycky, jak to udělal a v textu akorát hromada sraček.

Mahony666 ( 23. října 2018 10:50 )

cozumel ( 22. října 2018 08:18 )

Měla by dostat pořádnou pálku, aby se přestala tvářit jako celerbrita. Pašovala drogy a nakonec jí snad i poděkují!

zemekf ( 22. října 2018 06:24 )

doživotí jo )))))))) ' není tak špagát ???

CAVESMAN ( 21. října 2018 22:06 )

doufám,že jí dají doživotí za drogy bez kompromisu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání