Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům

Video se připravuje ...
Autor: ljš - 
30. ledna 2018
18:36

Zkroušená, pohublá a v pákistánském tradičním oděvu. Tak předstoupila česká pašeračka Tereza H. (21), kterou zadrželi s devíti kilogramy heroinu, v úterý před soud. Po skončení jednání, kdy ji soud podle očekávání vrátil zpátky do vazby, poslala svým rodičům přes novináře dojemný vzkaz.

Terezu do soudní síně přivedla eskorta z věznice v Láhauru. Na rozdíl od svého komplice, který před soud předstoupil minulý týden, ale pouta na rukou neměla. Oblečena byla do tradičního sárí, vlasy měla stažené do drdolu a tvářila se zdrceně.

Líčení, které sledovaly desítky lidí, netrvalo dlouho, soudce Tereze opět prodloužil vazbu, tentokrát do 7. února. Reportér deníku Daily Pakistan se před odchodem ze soudní síně Terezy ptal, zda chce svým rodičům něco vzkázat. "Jenom... Prosím, počkejte na mě a snažte se mi pomoct. Bude to na dlouho," řekla smutně. 

Dívčin právník potom uvedl, že jeho klientka s vyšetřovateli plně spolupracuje, je v dobrém zdravotním stavu a na nic si nestěžuje. Podle něj by proces mohl začít do šesti měsíců. "Spekulovat o rozsudku je teď předčasné," dodal.

Pákistánští celníci Terezu H. z Uherského Hradiště zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Devět kilogramů drogy našli v jejím kufru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

V pondělí byl na mezinárodním letišti v pákistánské metropoli Islámábádu zadržen kanadský státní příslušník, který se rovněž pokoušel propašovat ze země drogy, uvedla pákistánská televize Geo. Podle ní muž bydlel v Láhauru. Podobně jako Češka měl i on namířeno do Spojených arabských emirátů, a to do emirátu Šardžá. V jeho zavazadle našli celníci kromě heroinu také metamfetamin.

Celková hodnota zadržených drog, které byly pečlivě ukryté v dámských botách, se podle pákistánských úřadů odhaduje na 15 milionů pákistánských rupií (2,77 milionu Kč).

pupak ( 28. února 2018 23:48 )

... neboly lůza... Troubo, ty raději nic nepiš, každým slovem ukazuješ, jaký jsi pitomec.

pupak ( 28. února 2018 23:44 )

Ten příspěvek jsi psal sám, nebo ho takhle zku..il Google Translator? Jestli Google, napiš jim, že překladač nefunguje, jestli jsi to psal sám, neměl jsi moc dobrou učitelku češtiny. Spíš hodně špatnou, nebo jsi zanedbával školní docházku.

sama0005 ( 31. ledna 2018 17:55 )

vog.ht:... Ty nevis? To je prece rytir Don Quixote ..ten co sedi na koni a bojuje s vetrnymi mlyny

sama005 ( 31. ledna 2018 16:30 )

for you..this is finish...I'm sorry,this is life

oliiiii3 ( 31. ledna 2018 16:10 )

A má po ptákách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání