Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soud s pašeračkou Terezou je u konce: Soudce ji ale opět zklamal!

Autor: chal - 
18. října 2018
06:10

Případ pašeračky Terezy (22) se pomalu chýlí ke konci! Před soudem má stanout poslední svědek, Češka si však na jeho výpověď bude muset ještě pár dní počkat. Vyšetřovatel případu měl vypovídat ve středu, soud byl ale opět odročen...

Ve středu mělo v Pákistánu proběhnout další soudní stání s Češkou Terezou obviněnou z pašování heroinu. Tereza se však tentokrát cestou k soudu neusmívala, jak jsme byli zatím zvyklí. Tedy dokud si nevšimla kamery, která na ni mířila. V tu chvíli se tradičně rozzářila, jako kdyby kráčela po červeném koberci v Cannes. Její cesta byla nicméně zbytečná, protože se středeční stání nakonec vůbec nekonalo.

„Soud byl odročen z důvodu nepřítomnosti soudce,“ vysvětlil Blesku Michal Bucháček z tiskového odboru Ministerstva zahraničních věcí. Zatím není jasné, co bylo důvodem absence. Zdroje Blesku hovoří o nemoci, nicméně se objevila i informace, že si soudce vzal dovolenou.

Líčení tak bylo odročeno na sobotu 20. října. „Sobota je v Pákistánu pracovní den,“ uvedl Bucháček. „Vypovídat bude vyšetřovatel, který měl případ na starosti. Tím by měly být výslechy svědků uzavřeny,“ dodal s tím, že zatím nejde přesně určit, jak dlouho bude soudu trvat vynesení rozsudku.

„Pákistánský justiční systém úplně neodpovídá evropským, respektive českým zvyklostem. Termín vynesení verdiktu nelze odhadnout,“ uzavřel Bucháček.

Terezu H. zadrželi pákistánští celníci v lednu před odletem ze země. Češka měla v kufru devět kilogramů heroinu, které měla převézt do Irska. Případ je v Česku i Pákistánu pod drobnohledem médií, z Terezy se v blízkovýchodní zemi stala v podstatě celebrita.

Video: Tereza šla k soudu zbytečně

Video  Tereza u soudu (17. 10. 2018)  - Blesk
Video se připravuje ...
Video  Tereza u soudu (17. 10. 2018)  - Blesk
Video se připravuje ...

11karel11 ( 18. října 2018 13:27 )

Kráva musí dostat doživotí za 9 kg heroinu. Kdo chce hodně, nemá nic.

janakveton ( 18. října 2018 13:05 )

Proboha, měla u sebe devět kilo heroinu, tak snad řádnému trestu neujde! Jaký příklad by to pak byl pro ostatní?!!

amej ( 18. října 2018 12:46 )

Ať je to jak chce a čím chce, je dobrá. Kolik z vás by se dovedlo s touto situací takhle vypořádat. A o roztahování noh tu ani nemluvte a raději si hrábněte do svědomí kolikrát jste roztáhly nohy jednorázově na zábavě a ještě navíc ZADARMO.

kretenos500 ( 18. října 2018 12:13 )

Utratit a mršinu zakopat.

vosavopruz ( 18. října 2018 11:58 )

Babišovo kuře

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání