Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Tragédie na Benešovsku: Zastřelil dlužník svého věřitele? Druhý muž je ve vážném stavu

Autor: lm, ČTK - 
28. září 2018
20:30

K tragickému incidentu došlo v pátek odpoledne v malé obci Jankovská Lhota na Benešovsku. Zemřel tu jeden muž a druhý byl nalezen vážně zraněný. Policie střelbu potvrdila a krátce na to oznámila, že zadržela podezřelého, zřejmě se tak jednalo o vraždu.

Záchranku a policii zalarmovala mladá žena, která byla svědkem hrůzného výjevu. "Slyšely jsme s mamkou na zahradě zezadu strašný křik a volání o pomoc. Utíkala jsem až k jejich plotu. Slyšela jsem, jak ten kluk křičí, že ho někdo postřelil," popsala FTV Prima. "Viděla jsem toho chlapa, který střílel. Šel okolo domů velmi rychle. Spěchal pěšky," dodala.

„Vážně zraněná osoba byla po zajištění letecky transportována do pražské střešovické nemocnice. Bylo nutno zajistit dýchací cesty a připojit na přístrojem řízené dýchání. Druhá osoba podlehla svým zraněním,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Několik málo hodin na to policisté oznámili, že zadrželi podezřelého. Našli ho v autě na Mělnicku. "Zákrok byl tak rychlý, že pachatel nestihl klást odpor," řekla Fejfarová. Motiv jeho činu nyní vyšetřují policisté. Zdali se skutečně jednalo o vraždu policie zatím oficiálně nepotvrdila.

Mrtvému muži má být kolem šedesáti let, vážně zraněný je čtyřicátník. Podle informací FTV Prima pachatel přijel do Jankovské Lhoty jako zájemce o koupi statku. Ve chvíli, kdy mluvil s majitelem, na místo přijeli dva muži, kterým podezřelý údajně dlužil peníze. Po rozepři měl pak na věřitele vytáhnout zbraň. Policie však k případu zatím žádné bližší informace neposkytla.

europa ( 29. září 2018 06:38 )

gogo56 ( 28. září 2018 23:59 )

zákony,zákony.zákony , takový bordel tu nikdy nebyl a když už si člověk neví rady tak pravdu bude mít bouchačka , takový Klondike, já to tak asi budu muset řešit podobně !!!běžte do ***e s vašim promlčením , jedenkrát dlužíš tak zaplať !ať je to třeba sto roků !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání