Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž (55) v Chrudimi hrozil bombou! Zásahovka ho po několika hodinách zneškodnila

Autor: ČTK, lm - 
28. srpna 2018
15:47

Zabarikádoval se v domě a hrozil výbušninami. Policisté po několikahodinové akci v chrudimské lokalitě Vlčí hora zadrželi muže, na nějž byl vydán zatykač. Kvůli možnému nebezpečí museli evakuovat jeho sousedy a na místě operovala i zásahovka.

Policisté se na místo sjeli hned ráno, zhruba v devět pak přijela i zásahová jednotka, vyjednavači a pyrotechnici. Kvůli zabarikádovanému muži, který vyhrožoval výbušnimani, policisté uzavřeli ulici a vyzvali místní, aby odešli. Evakuováno bylo 25 osob.

"Jedná se o pětapadesátiletého muže, na kterého byl vydán Okresním soudem v Trutnově zatykač. Muž nespolupracuje. Zabarikádoval se v domě a vyhrožuje nástražným výbušným systémem," popsal policejní mluvčí Jiří Tesař. Na muže byl vydán zatykač kvůli křivému obvinění, za sebou má však i další trestní minulost.

Miroslav Barták ze sousedství, který ve svém domě provozuje autoškolu, šel s manželkou ráno ven, když se vrátili, byla už ulice obehnaná policejní páskou. Policie jim řekla, že mají buď odejít, nebo se vrátit a vůbec nevycházet. Další informace jim policisté neposkytli. "Máme v Chrudimi maminku, tak jsme šli k ní. Určitě je to nepříjemné pro všechny lidí, kteří tam bydlí. Naštěstí žádnou výuku v autoškole jsme dnes naštěstí neměli," řekl ČTK Barták.

Zhuba v 15:00 policie muže zadržela. Nic u něj nenašla. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. "Využili jsme momentu překvapení, kdy osoba na chvíli zašla do domu, Dostali jsme se na sousední balkon a pak jsme jej bezpečně zajistili," řekl novinářům velitel zásahu.

lalia ( 28. srpna 2018 13:26 )

Copak se to děje v naší klidné zemičce?Že by.....To snad ne.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání