Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Svatební překvapení na pohřbu: Tohle si Ján připravil pro milovanou Martinu

Autor: dce, kon - 
3. března 2018
08:17

Nekončící pláč zlomené matky nad otevřenou rakví, obrovská záplava květin, čtyři stovky lidí v malém kostelíku. A také hořko-sladká báseň, kterou složil Ján Kuciak (†27) pro svou snoubenku Martinu Kušnírovou (†27). Lidé se v pátek přišli rozloučit s Martinou na smuteční obřad v Gregorovcích.

Tragédie, která se odehrála ve Veľké Mače minulý týden, zasáhla nejen Slovensko, ale i české obyvatele. Neznámý pachatel zde zastřelil investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou (†27).

Oba byli popraveni jednou střelou – Ján do hrudi, Martinka do čela. Policie za nejpravděpodobnější motiv vraždy označila Kuciakovu práci. Kdo přesně za vraždou stál, ale zatím není známo.

V pátek se rodina, přátelé i veřejnost mohli přijít do kostelíka v Gregorovcích u Prešova rozloučit se zavražděnou Martinkou. Pohřbili ji ve svatebních šatech, ve kterých se měla 5. května vdávat za Jána. Na svatbě měla hrát skladba Jarka Nohavici Sarajevo, na kterou si měli poprvé zatančit jako novomanželé. Ta rovněž zazněla na pohřbu.

Jeden ze smutečních hostů zarecitoval do melodie Sarajeva i báseň, kterou pro Martinku složil Ján jako svatební překvapení. „Ještě nás čeká hodně krásných chvil, tak mě prosím, Marti, za to nezabij, chci žít spolu navždy ještě dlouhý čas,“ končil Jánův text…

Kuciak se jako reportér zpravodajského portálu Aktuality.sk věnoval hlavně podezřením z daňových podvodů, které se týkaly i lidí označovaných za blízké vládní straně Směr-sociální demokracie premiéra Roberta Fica. Psal také o kontroverzním podnikateli Mariánu Kočnerovi, který ho prý zastrašoval.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání